Zo blijf je langer bruin na de vakantie
© MCB

Zo blijf je langer bruin na de vakantie

Door Malvine Sevrin  & Timon Van Mechelen
Leestijd: 1 min

Je hebt ervoor gesmeerd en gezweet en eindelijk heb je dat zomerse bruine kleurtje. Maar hoe geniet je daar nu zo lang mogelijk van? We geven je enkele tips…

/

Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen. Gelukkig kan je door een optimale verzorging dat zomerse kleurtje langer houden. Ontdek hier snel al onze tips!

Hydrateer

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: in de eerste plaats is het belangrijk om je huid, die door de UV-stralen flink op de proef is gesteld, te hydrateren en voeden. Drink genoeg water en gebruik maskers, bodylotions, serums, oliën, enz. na elke douche en, indien mogelijk, ’s morgens en ’s avonds. Tip: smeer je lichaam in als je nog nat/vochtig bent na de douche. De crème zal veel sneller intrekken, waardoor jij minder lang met een plakkerig gevoel rondloopt.

Exfoliëren

Een zachte scrub voor het gezicht en lichaam wanneer je terugkomt van vakantie is ideaal om dode huidcellen te verwijderen, maar niet meer dan eenmaal per week, anders zal je bruine kleur vervagen. Wie een gevoelige huid heeft, kiest voor het gezicht best een exfoliant in plaats van voor een scrub met korrel.

Zonnepoeders

Zonnepoeder maakt je gezicht extra zonnig, zonder de huidverouderende en kankerverwekkende uv-stralen. Ideaal dus voor als je bruine kleur al een beetje vervaagd is, maar je toch zomers voor de dag wil komen.

Bètacaroteen

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen (wortelen, abrikozen, meloenen, paprika’s, peterselie, tomaten,…) stimuleren niet alleen de kleur van de teint, maar versnellen ook het bruiningsproces én het gaat celveroudering tegen. Bètacaroteen is een provitamine A die werkt als een krachtige antioxidant. Een glas wortelsap ’s morgens met een theelepel koolzaadolie en uw huid zal stralen.

Lees ook: De bob is terug, in zomerse miniversie.

De zelfbruiner

Is dat mooie kleurtje echt te snel aan het vervagen? Smeer dan een zelfbruiner om je bruine kleur te verlengen. De nieuwe generatie biedt een reeks doeltreffende producten die geen vlekken nalaten en al zeker geen oranje gloed geven. De nieuwe formules bieden een bijna op maat gemaakt resultaat.

Lees ook: Stella McCartney brengt een huidverzorgingslijn uit.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Bruinen, Make-up, Skincare.