Wat we nu al weten over de samenwerking tussen H&M en Mugler
© Pers

Wat we nu al weten over de samenwerking tussen H&M en Mugler

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

De samenwerking tussen H&M en Mugler werd al een tijdje geleden aangekondigd. Daarvan krijgen we nu ook een preview. Die werd voorgesteld tijdens een show, concert en afterparty in New York.

/

Opvallend en sexy. Dat zijn de woorden die het beste passen bij de nieuwe collectie van H&M x Mugler. Eind februari kondigde de Zweedse winkelketen een nieuwe samenwerking met een designer aan. Na onder andere Moschino, Versace en Stalla McCartney, is het nu de beurt aan het Franse modehuis Mugler.

Lees ook: Shop pre-loved designerstukken tijdens de Monogram Paris POP-UP Sale in Maasmechelen Village

/

11 mei

We zijn al weken benieuwd naar de exclusieve collectie en eindelijk kregen we de lijn te zien. Nu is het enkel nog aftellen naar 11 mei. Dan is de collectie online en in de winkel te verkrijgen. De collectie werd ontworpen onder leiding van Casey Cadwallader, de creatief directeur van Mugler en combineert de geschiedenis van het luxe modehuis met hedendaagse trends.

“Mugler is een huis met dat veel belang hecht aan cultuur. Tijdens dit event, hebben we onze geschiedenis met muziek, dans en optredens gevierd. Het was de ideale manier om de samenwerking voor te stellen en mensen mee te nemen in onze wereld. Een onvergetelijke nacht die draait rond vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en gewaagde kledij”, vertelt Casey Cadwallader.

/

/

Lees ook: Schoenenmerk Jonak opent tweede Belgische winkel in Antwerpen

Speciale show

Om de kleding voor te stellen, werd er een speciale show in Manhattan in New York georganiseerd. Er was natuurlijk een catwalk, maar ook Shygirl, Amaarea en Eartheater kwamen optreden. Die artiesten zijn ook te zien in de H&M x Mugler video. “Het was geweldig om hier op te treden. Als ik aan Mugler denk, denk ik aan historische musicale momenten en performances. Het is dus een eer om hier nu ook deel van uit te maken”, zegt Shygirl na de show.

Tijdens de show waren heel wat celebrity’s van de Mugler-community aanwezig waaronder Pamela Anderson, Charli XCX en Lourdes Leon.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: H&M, Mugler.