Zes tips voor een mooie huid, ook tijdens de koude maanden
© Imaxtree

Zes tips voor een mooie huid, ook tijdens de koude maanden

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Tijdens koude dagen heeft de huid vaak iets meer liefde en aandacht nodig. “In de zomer gaan we voor minimale huidverzorging, nu is het seizoen aangebroken om te maximizen”. Dat zegt Elisabeth Bouhadana, Global Scientific Director bij L’Oréal. Hoe verzorg je best je huid tijdens de koude maanden? Probeer de tips van Bouhadana.

/

“Dit is de ideale periode om te starten met glycolzuur, via een nachtcrème of een 7-daagse ampullenkuur. Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, het exfolieert de huid. Breng glycolzuur aan op een propere huid. Reinig met water en milde producten, want glycolzuur kan te intens zijn in combinatie met krachtige cleaners. Ook een kuur met retinol of vitamine A kan soelaas bieden voor wie tijdens de zonnige maanden rimpeltjes heeft bijgekregen. Waarom retinol? Oneffenheden zullen verdwijnen en retinol activeert de huidcellen om sneller te vernieuwen. Het stimuleert ook de collageenproductie, wat zorgt voor een dikkere huid, zodat de huid beter beschermd is tegen wind en koude.”

Maximizen

“In de zomer gaan we voor minimaal, nu is het seizoen aangebroken om te maximizen: we gaan extra vocht inbrengen. Geef de huid een boost met een serum, aangepast aan je specifieke noden. Een serum dringt tot in de verschillende lagen van de huid door, terwijl een dagcrème vooral een beschermlaag legt, of hydrateert. Breng eerst het serum aan, dan je crème. Als je eerst je dagcrème aanbrengt, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum. Een crème of moisturizer bovenop een serum smeren zorgt ervoor dat het beter zal inwerken, je verzegelt het serum als het ware.”

Een regelmatige routine

“Een regematige routine is belangrijk, zeker met Kerst en eindejaarsfeestjes in het vooruitzicht vermijd je graag verrassingen. De huid moet stabiel blijven: als je vaak van producten  verandert, krijgt de huid het moeilijk. Ga efficiënt te werk: beperk je tot een strikte beautyroutine, en wacht minstens een maand voor je van producten wisselt. Het grootste probleem met huidverzorging is namelijk: te snel resultaat verwachten en te snel van product veranderen. Ook teveel producten gebruiken kan problematisch zijn: als je een reactie hebt op een bepaalde crème, is het moeilijk te achterhalen op dewelke.”

Bescherm de huid

“Blootstelling aan zonnestralen is één van de grootste gevaren voor de huid omdat ze collageen en elastine beschadigen. Dagelijkse bescherming tegen zonnestralen is dan ook van cruciaal belang. Uv-stralen zijn het hele jaar aanwezig, ook in de herfst en winter, ook op korte en donkere dagen. Er is uiteraard minder kans op zonneschade maar je moet wel een zonnecrème smeren want straling bereikt je huid ook als je op de fietst zit, of zelfs thuis, want uv-A stralen komen door glas heen. Zoek een lichte zonnecrème met een textuur die is aangepast aan dagelijks gebruik. Je zweet niet, dus één keer smeren per dag zou voldoende moeten zijn.”

“Gebruik krachtige ingrediënten zoals retinol ’s nachts, overdag moet je je huid met een SPF beschermen. Gebruik niet elke dag een vettige crème, die kan voor een overreactie zorgen en voelt niet altijd aangenaam aan. Smeer niet teveel laagjes en gebruik de juiste dosis van een product. Als je skincare juist zit, heb je een basis waarop je makkelijk kan verder werken. Kies wat make-up betreft zo vaak mogelijk voor de meest lichte textuur, zeker als je vettige en voedende crèmes smeert. Als je zware make-up producten gebruikt, bevatten die waarschijnlijk al beschermende ingrediënten en een SPF.”

Rust

“Gun je huid één dag per week rust, als je niet uitgaat of thuis werkt, gebruik dan niets, de natuurlijke dermis moet op kracht komen. Een masker leggen is altijd een goed idee maar kies één met ingrediënten die aangepast zijn aan je specifieke noden. Heb je geen masker in huis, gebruik dan een dikke laag van je dagcréme, zonder SPF.”

Shop hieronder onze favoriete producten:

Lees ook: De 5 beste producten voor zachte lippen, geselecteerd door Marie Claire.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: L'Oréal Paris, Skincare.