Naast iced matcha lattes zijn er ook ontelbaar gerechten die je met matcha kan maken. Door dit ingrediënt aan je recepten toe te voegen krijg je niet alleen een unieke smaak, maar bekom je ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo bevat het groene theepoeder antioxidanten, verschillende vitaminen, mineralen en eiwitten.
Voeg daar nog eens banaan aan toe en je kan terecht stellen dat dit matcha ijs een must is voor je dagelijkse vitamine-inname.
Recept: gezond matcha ijs
Benodigdheden
Voor één portie.
- Een banaan
- 25 ml (plantaardige) melk naar keuze
- Een klein schepje matcha
Bereiding
- Snijd de banaan in schijfjes en doe deze in een bewaarzakje.
- Plaats het zakje minstens 3 uur (maar het liefst een hele nacht) in de diepvriezer.
- Doe de banaan in de blender en blend tot je een smeuïge consistentie bereikt.
- Voeg de matcha en melk toe aan het mengsel.
- Mix het geheel tot het op softijs begint te lijken.
- Serveer het ijs in een kommetje of laat het nog even opstijven in de diepvriezer voor een hardere consistentie.
- Werk af met toppings naar keuze.
Lees ook: Koffie of matcha: wat is gezonder?