Wishlist: De allermooiste juwelen voor het eindejaar
© Elliot & Ostrich

Wishlist: De allermooiste juwelen voor het eindejaar

Leestijd: 1 min

Onze lievelingsjuwelen zijn persoonlijke en kwalitatieve stukken die je levenslang kan dragen. Daarom vroegen we Jennifer Elliot, founder en partner van het Belgische juwelenmerk Elliot & Ostrich naar haar inspiratie en vooral haar favorieten van de collectie voor het eindejaar.

Waarvoor staat Elliot & Ostrich bekend?

Men kiest voor ons omwille van het tijdloze karakter van de ontwerpen en onze persoonlijke service of ‘hand-styling’ zoals we het graag noemen. We zoeken naar de juiste vorm en kleur edelsteen voor elke vrouw. Tijdloos en toch uniek! Onze juwelen worden gekocht om een betekenisvol moment te vieren en zijn ‘stackable’ zodat je verschillende stukken kunt combineren tot een uniek verhaal.

Wat was je inspiratie voor de “Nudes”-collectie ?

Deze collectie is een ode is aan de schoonheid van diversiteit en de kracht van mens en natuur. Ik zocht naar atypische kleuren van natuurlijke diamant die meestal over het hoofd worden gezien, zoals champagne, chocoladebruin en zacht rose. Deze diamanten vertegenwoordigen de verschillende huidtinten die op aarde voorkomen. Zo kan iedere vrouw de tint uitzoeken die het best bij haar huidtype past.

Welke boodschap zou je willen meegeven met de ‘raw confidence’ campagne?

Met deze campagne willen we vrouwen uitkleden: ontdoen van alle lagen en laten teruggaan naar hun kern – NUDE. We willen ze inspireren om te houden van hun pure zelf. Ubuntu, de Afrikaanse filosofie die wij toepassen, staat voor: I am because we are. We zijn deel van een groter geheel en het is de diversiteit aan vormen en kleuren die onze aarde zo rijk maakt.

Wat zijn je favoriete juwelen uit de Nudes-collectie?

De Kipepeo-ring is een Ode aan menselijk potentieel. Een ruwe en een geslepen diamant symboliseren samen de evolutie die we doormaken van een pure kern tot een verfijnde en zelfbewuste vrouw. Kipepeo betekent dan ook vlinder in Swahili. Dit is hét icoon van de collectie.

Watatu (drie in Swahili) is een Ode aan diversiteit. De drie ton-sur-ton diamanten vertegenwoordigen verschillende huidtinten. Ze werden gezet in onze nieuwe signature freckles (‘sproetjes’) ringband – een schattige touch.

Tamu is een Ode aan solidariteit. In Swahili betekent Tamu zoet. De intens chocoladebruine diamant straalt warmte en vertrouwen uit. De ovale vorm is elegant en vrouwelijk aan de hand. Deze ring is een uitnodiging om te zorgen voor je medemens en voor jezelf.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Elliot & Ostrich.
www.elliotandostrich.com

Lees ook: 

DIY-inspiratie: brei deze winter zelf kledij en geschenkjes

Belg Nicolas di Felice geeft voorproefje van zijn visie voor modemerk Courrèges

Krijg gratis proefdosissen van Guerlains Abeille Royale, het Herstellende Ritueel voor een meer jeugdige huid

Commercieel team De artikels van >

Tags: Accessoires, Juwelen.