DIY-inspiratie: brei deze winter zelf kledij en geschenkjes
© Veritas

DIY-inspiratie: brei deze winter zelf kledij en geschenkjes

Leestijd: 2 min

Maak van deze winter een extra warme periode, zowel voor jezelf als voor elkaar: Brei je nieuwe favoriete cardigan of debardeur, voor jezelf, of als hartverwarmend en origineel cadeau voor iemand anders. Deze modellen zijn erg gemakkelijk te breien, ideaal dus om mee te starten als je geen of bijna geen ervaring hebt.

Oversized debardeur

De oversized versie van de klassieke debardeur is weer helemaal hip en is dit winterseizoen alomtegenwoordig. Wil je zelf je eigen unieke exemplaar maken? Goed nieuws, dit kledingstuk is erg eenvoudig te breien, zelfs voor absolute beginnelingen. Het enige dat je nodig hebt is een bol Babette-wol (€19,99) en een stel breinaalden en voor je het weet hangt deze stijlvolle debardeur bij jou in de kast. 

Babette-cardigan

Ook de Babette-cardigan mag niet ontbreken in je garderobe. Deze cardigan houdt je niet alleen lekker warm, hij past ook bij vrijwel iedere outfit, of je nu een extra touch wil geven aan een t-shirt-en-jeans combinatie of net een jumpsuit of jurkje wat meer casual wil maken. De Babette-cardigan bestaat in twee versies, een middellang of lang exemplaar. Met twee bollen Babette-wol brei je één lange cardigan of een kortere cardigan en bijpassende sjaal. Met nog een extra bol wol erbij maak je een lange cardigan én lange sjaal. Varieer naar hartenlust met verschillende kleurcombinaties en vervaardig zo je eigen unieke kledingstukken.

Winterse wollen sjaal

 Wie het echt graag eenvoudig houdt of nog nooit heeft gebreid kan altijd beginnen met een heerlijk warme wollen sjaal. Zo krijg je het breien snel in de vingers en heb je een nieuw accessoire dat iedere outfit opfleurt en helemaal jou is.

Handige tips & trics

Wil je graag beginnen met breien, maar weet je niet hoe? Veritas helpt je uit de nood met slimme tips & tricks en filmpjes voor beginnende breiers. Op de blog ‘Start to knit voor absolute beginners’ leggen we je precies uit wat je nodig hebt en leer je verschillende steken te breien. Heb je het breien al wat onder knie, dan kan je starten met ‘het beter breiwerk’. In onze online inspiratiefolder tonen we je hoe je tal van kledingstukken zelf kan maken, van truien en jurken tot bomberjacks en kimono’s. Aan jou de keuze!

De mooiste kerstcadeautjes

Nu de dagen korter en killer worden breekt ook de gezelligste periode van het jaar aan: kerstmis en eindejaar! Laten we deze koude tijd overbruggen met warmte en persoonlijke home made geschenkjes. De mooiste cadeaus maak je namelijk helemaal zelf. Wat dacht je van knuffelzachte kleertjes voor de kleintjes in je familie, een stijlvolle haarband en bijpassende sjaal voor je beste vriendin of een cozy poef voor je moeder? Zelfs je kerstkaartjes kan je opvrolijken met een gebreid accent, origineel en o zo mooi! Veritas legt je online haarfijn uit hoe je deze creatieve cadeaus helemaal zelf maakt.

Wie maar niet genoeg krijgt van breien en op zoek is naar nog meer inspiratie kan terecht op veritas.be en het Instagram-account @veritaseu. Je ontdekt er elke maand nieuwe wolkleurtjes en DIY-ideetjes. Of sluit je aan bij de Facebook-breicommunity: breien met Veritas!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Veritas.
veritas.be

Lees ook: 

Wishlist: kerstcadeaus van KitchenAid voor food lovers

Zo creëer je de allermooiste kapsels van influencer Annabel Pesant

Tutorial: gezonde, glanzende krullen met een knipoog naar de seventies

Commercieel team De artikels van >