Wij spraken met Sofia Coppola over haar beautydebuut
© Pers

Wij spraken met Sofia Coppola over haar beautydebuut

Leestijd: 1 min

Sofia Coppola zet haar eerste stapje in de beautywereld: de Amerikaanse regisseuse ontwikkelde gekleurde lippenbalsems voor het gekende merk Augustinus Baader. Wij konden haar enkele vragen stellen.

/

Hoe is de samenwerking met Augustinus Bader tot stand gekomen?

“Ik ben fan van hun gezichtscrème en lippenbalsem en dacht dat ik een getinte versie wel leuk zou vinden, dus vroeg ik of ze open stonden voor dit idee.”

Waarom koos je voor Augustinus Bader?

“Ik ben dol op hun producten, en ik ben dol op The Lip Balm omdat hij rijk en hydraterend aanvoelt, niet te glanzend is en de strakke verpakking chique is en leuk om uit je tas te halen.”

Genoot je van het creatieve proces van het creëren van de balsem?

“Ik heb altijd van make-up gehouden, ik hou van de verpakking en de kleuren. Ik breng graag tijd door in de make-up trailers op filmsets, het is leuk, creatief en ontspannend.”

Wat betekent beauty voor jou?

“Het is leuk en geeft je een goed gevoel.”

Kun je enkele van de beste make-up tips die je in de loop der jaren hebt gekregen met ons delen?

“Ik vind het geweldig om te zien hoe verschillende visagisten te werk gaan. Van Dick Page leerde ik dat minder meer is, dat je niet te veel moet bedekken anders krijg je een plat gezicht en dat een beetje rode lippenstift op je wangen en neusbrug je gezicht kan opfleuren.”

Waarom wilde je een getinte balsem maken?

“Daar ben ik altijd dol op en ik ben altijd op zoek naar de perfecte balsem die je kunt aanbrengen als een chapstick en die een vleugje kleur geeft, die makkelijk is en een beetje lift en er niet make-upachtig uitziet.”

Hoe heb je de kleuren voor The Tinted Balm gekozen?

“Het donkerroze komt van een favoriete lipstick die ik vroeger kocht bij een drogisterij in Parijs, en het rode koraal is gebaseerd op een kleur die ik mooi vind op het strand of in de zomer… en de donkere pruim voor een diepe kleur die lijkt op een diepere tint van je lippen.”

Heb je vaste schoonheidsrituelen voor jezelf?

“Ik hou van gezichtsbehandelingen en gezichtsmassages en ’s avonds de tijd nemen om je huid te verzorgen is een fijne manier om de overgang te maken van de werkdag naar de avond thuis. Ik ben dol op de Bader Rich Cream, die voelt als een traktatie.”

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: de beste rode lippenstiften

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Augustinus Bader, Beauty, Sofia Coppola.