Wereld Orgasmedag: 4 op de 10 Belgen die een speeltje gebruiken, komen sneller klaar
© Charlotte Abramow

Wereld Orgasmedag: 4 op de 10 Belgen die een speeltje gebruiken, komen sneller klaar

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Meer dan de helft van de volwassenen vindt dat er nog te veel taboes rusten op seksspeeltjes, dat toont een onderzoek door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Babylon Loveshop aan. En toch zou dat voor veel mensen dé manier zijn om sneller klaar te komen.

“Meer dan 6 op de 10 volwassenen vinden dat hun seksleven wel wat spannender of pikanter mag zijn”, vertelt Sylvain Spitaels, CEO van Babylon. “Voor de meerderheid van hen is een gevarieerd seksleven de sleutel tot succes. Seksspeeltjes bieden een antwoord op die vraag.” Bijna 4 op de 10 volwassenen vinden het makkelijker om klaar te komen met een speeltje, zeker vrouwen (48%, tegenover 25% mannen). Ter ere van de Dag van het Orgasme lanceert de loveshop dan ook een gloednieuwe gids die je wegwijs maakt door de wereld van seksspeeltjes. Benieuwd wat in trek is, waaruit je kan kiezen en hoe je zo’n speeltje gebruikt? We helpen je op weg.

Lees ook: Belgisch vintageplatform Just Waldo lanceert upcycled collectie met tien designers

Hoe maak je nu de juiste keuze, en al zeker als het om een eerste speeltje gaat?

Gooi de taboes overboord en laat je verleiden door het uitgebreide aanbod op de markt. Afhankelijk van waar jij het liefst verwend wordt, kan je je zoektocht starten. Vervolgens kies je voor het materiaal dat volgens jou het beste aanvoelt op je huid of in je lichaam, bijvoorbeeld silicone, metaal of zelfs glas. Ook de extra trucjes van een speeltje bepalen mee wat jij leuk vindt: eentje dat je manueel bedient, trilt, roteert of werkt met luchtdruk, eentje dat je kan verbinden met je smartphone (of die van je partner …), etc.

De SexTech-industrie zit niet stil als het op milieu-impact aankomt, want heel wat speeltjes zijn tegenwoordig recycleerbaar. Tenslotte is je budget natuurlijk belangrijk, maar er bestaat voor ieder wat wils. Wanneer je je speeltje dan gekozen hebt, is het natuurlijk belangrijk om het netjes te onderhouden en schoon te maken.

/

Ideaal als kerstcadeau

Een seksspeeltje kan een leuk geschenk zijn om te geven tijdens de aankomende eindejaarsperiode. De kans dat je daarmee goede punten scoort, is groot, want maar liefst 1 op de 3 Belgen zou er graag eentje vinden onder de kerstboom.

De top 3 van meest verkochte speeltjes bij Babylon zijn:

1. Clitorisstimulator Womanizer – Liberty – € 99,00

2. Vibrerend eitje (met smartphone-aansluiting) – Lush 3 – € 129,00

3. Masturbator Tenga – Premium original strong – € 16,00

In hun nieuwe gids maken ze je wegwijs doorheen de wereld van seksspeeltjes en hun aanbod. De gids is gratis en verkrijgbaar vanaf 21 december in de winkels in Aartselaar, Roeselare, Wetteren, Gosselies (Charleroi), Bergen en Doornik, en via www.babylonloveshop.com.

Lees ook: Uitgetest: de verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.