Brows&Brush: dé pop-up voor perfecte wenkbrauwen en dito haar
© Getty Images

Brows&Brush: dé pop-up voor perfecte wenkbrauwen en dito haar

Leestijd: 1 min

Een nieuw pop-upconcept heeft zojuist in Knokke-Heist de deuren geopend. Bij Brows&Brush laat je én je wenkbrauwen én je haar onder handen nemen om daarna in stijl te winkelen in de kuststad of met gepaste beachwaves het strand op te zoeken.

In New York, Londen of Parijs zijn brow bars al een tijdje razend populair. Ook in ons land is het fenomeen niet nieuw. Elke stad heeft wel een brow bar waar je je wenkbrauwen helemaal op maat van je gezicht kan laten afstellen. Na de opening van een succesvolle Brow Wax Bar op het Zuid in Antwerpen, breidt Naomi De Vries daar nu een vervolg aan met de pop-upzaak Brows&Brush in Knokke.

wenkbrauwen

Rani Poppe

Naomi De Vries (27) is gespecialiseerd in wenkbrauwen, zowel voor het bepalen van de vorm als voor de kleur. Voor een behandeling bij Brows&Brush reken je best een halfuur. Aan de hand van een intakegesprek wordt er een analyse van je gezicht en je wenkbrauwen gemaakt. Daarbij wordt rekening gehouden met je gelaatsuitdrukking, de kleur en de vorm van je gezicht. En natuurlijk ook met de conditie van je wenkbrauwen. Daarna worden je wenkbrauwen uitgemeten, gewaxt, gekleurd en geperfectioneerd met een pincet.

wenkbrauwen

Rani Poppe

Nieuwste trend voor je wenkbrauwen? Henna brows!

Wie de mode een beetje volgt, weet dat volle wenkbrauwen weer helemaal in zijn voor een natuurlijke look. Een kleuring van je wenkbrauwen met henna is daarvoor de nieuwste hype. Henna is beschikbaar in erg veel kleurtinten, dus zeker niet enkel in de gekende oranje wortelkleur.

Het voordeel van henna is dat het zich ook hecht op de huid tussen de haartjes waardoor je de illusie krijgt van een meer volumineuze wenkbrauw. De henna blijft tot twee weken op de huid en zelfs vier weken op de haartjes zichtbaar. Naomi bepaalt samen met jou welke kleur het beste bij je past.

Strandkapsel

Verder kan je bij Brows&Brush ook terecht voor een brushing. Daarvoor ging Naomi in zee met haar vriendin Jeanine Kubiak. Zij is al meer dan twintig jaar een vaste waarde in de kapperswereld en de vrouw achter de succesvolle kapsalons Changes Inspired by Glenn. Ze specialiseerde zich in alle soorten brushings, opsteekkapsels en vlechtwerk.

wenkbrauwen

Rani Poppe

Brows&Brush, Koningslaan 248, 8300 Knokke-Heist (aan het Rubensplein), van 20 april tot en met 9 september, open van donderdag tot zondag van 11 tot 19 uur, www.browwaxbar.be.

Lees hier alles over microbladen, een semi-permanente make-up voor wenkbrauwen.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Brow Bar, Brows&Brush, Kapsel, Knokke, Pop-up, Wenkbrauwen.