Altijd en overal de perfecte wenkbrauwen met microblading
© Imaxtree

Altijd en overal de perfecte wenkbrauwen met microblading

Leestijd: 1 min

Als we praten over wenkbrauwen, lijkt "more is more" nog wel even de leuze te blijven. Enkele jaren geleden zette Cara Delevingne de volle wenkbrauw op de kaart en ook in onze make-uptas is een goed wenkbrauwpotlood, -poeder of -gel ondertussen onmisbaar geworden. Veel vrouwen wenden zich dan ook tot microblading om hun wenkbrauwen altijd on fleek te hebben.

Wat is microblading?

Microblading is semipermanente make-up, wat angstaanjagender klinkt dan het nu, in 2017, is. Vergeet dus de opgetekende wenkbrauwen en liplijnen van de jaren ’90. Met deze techniek, die de laatste tijd enorm aan populariteit heeft gewonnen, is het resultaat natuurlijk en verfijnd. De wenkbrauwen worden opgevuld met ragfijne lijntjes, zoals je iedere ochtend zou doen met een potlood. Maar dan dus blijvend.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na een uitgebreide consultatie gaat de specialist aan de slag met een mesje bestaande uit verschillende naalden. De individuele haartjes worden getekend door kleine incisies te maken waardoor het pigment onder de huid terechtkomt. Afhankelijk van de staat van je wenkbrauwen en wat er precies moet gebeuren, kan het proces tot ongeveer twee uur duren. Een tweede of zelfs derde sessie zijn geen uitzondering.

Dan de vraag die je jezelf ongetwijfeld stelt: doet het pijn? Net zoals een gewone tattoo is het antwoord ja. Girls-producent en -actrice Lena Dunham omschreef het gevoel in haar artikel voor Vogue (over haar ervaring met microblading) als krabben op zonverbrande huid. Er zijn verdovende gels die de pijn kunnen temperen, dus vraag je specialist om de mogelijkheden.

Het resultaat

Hoewel de kleur pas echt tot zijn recht komt twee weken na de laatste behandeling, hoef je je in de tussentijd niet te verstoppen achter een gigantische zonnebril. Wel zal je enkele dagen je nieuwe wenkbrauwen droog moeten houden, dus haal alvast genoeg reinigingsdoekjes in huis om je gezicht enigszins schoon te houden. Als deel van de nazorg smeer je een verzachtende crème tegen de onvermijdelijke jeuk en het schilferen.

Afhankelijk van de kleur, de nazorg, je huidtype en blootstelling aan de zon, blijven je wenkbrauwen een jaar tot anderhalf jaar in topvorm. Dan is het tijd voor een nieuwe behandeling.

Qua prijs varieert microblading tussen de 300 en de 500 euro. Eén goede tip nog wel: bekijk altijd eerst het portfolio van je specialist zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer je na de behandeling in de spiegel kijkt.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Microblading, Permanente make-up, Wenkbrauwen.