Onze ultieme tips voor een weekend in Gent
© Yalo Urban Boutique Hotel

Onze ultieme tips voor een weekend in Gent

Leestijd: 1 min

Kerstshoppen of er even tussenuit met een vleugje cultuur tijdens de kerstvakantie: dit zijn onze favoriete adresjes van het moment in Gent. 

Mmmm en Zzzzz

Het Yalo Urban Boutique hotel opende zo’n 2 jaar geleden de deuren en is ondertussen één van onze favoriete hang outs in Gent.  Pal in het centrum, op een boogscheut van de Kouter, met een rooftop om lange zomeravonden op weg te drinken. En tout court de ideale plek om af te spreken met vrienden voor een boozy lunch of diner. Deze tijd van het jaar nodigt Yalo uit om te genieten in het stylish restaurant onder leiding van Sam D’Huyvetter en de gezellige cocktailbar. Het is een hotspot waar jong en oud Gent elkaar tegen het lijf loopt en bovendien ook een zeer cosy hotel met kamers die overal uitkijken op de prachtige Arteveldestad in al haar glorie.

/

Expootje meepikken in het S.M.A.K.

The End Is Never Near is de eerste overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van de Belgische kunstenaar Jan Van Imschoot. Het volgt een ruw chronologisch traject dat meer dan 30 jaar beslaat. En bevat meer dan 80 van zijn schilderijen, waaronder verschillende veelluiken. The End Is Never Near neemt je mee van de intieme, raadselachtige werken uit het begin van de jaren negentig tot de meer recente, grootschalige tableaus die expliciet door de geschiedenis zijn geïnspireerd. Dit zijn de werken waarmee Van Imschoot, die al jarenlang in Frankrijk woont, internationaal het meest bekend is.

Jan Van Imschoot, The End Is Never Near loopt nog tot en met 3 maart 2024.

/

Cadeautip: Lerry Christmas

De leukste cadeautjes shop je bij Lerry Christmas, de pop-up shop van Elke Vanlerberghe van Lerry Ceramics en Liesje Patteet aan het Sint-Jacobs. Ontdek er de kleurrijke en speelse keramieken creaties van Lerry ceramics, steeds met verwijzingen naar de Griekse en Romeinse cultuur, naast werk van bevriende kunstenaars en makers. Lerry Christmas is dé ideale plek voor wie last-minute nog op zoek is naar originele en unieke kerstcadeaus.​

Van 19 tot 24 december in shop.shop.shop/Chopin Chopin, Beverhoutplein 13 in Gent.

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/de-mooiste-gift-sets-om-te-geven-en-om-te-krijgen/

/

Bun Times

Je kent de heerlijke vegan cinnamon rolls van Have a Roll vast wel. Maar voor wie nog niet de kans heeft gekregen om zich te verlekkeren aan de zeven iconische smaken, aangevuld met twee maandelijkse specials vergezeld van een koffie of pumpkin spice latte moet nu richting de Koestraat 12 trekken.

/

 

Bijzondere beauty

De prachtige winkel van Skins bevindt zich in het oude postgebouw van de stad, daterend uit 1898. Omdat er bijna geen aanpassingen aan het gebouw gemaakt zijn heeft deze boetiek een unieke sfeer. Je ontdekt er onder andere de bijzondere parfums van Diptyque, Byredo en Kilian, de heerlijke huidverzorgingsproducten van Aesop, Sunday Riley en Susanne Kaufmann en de prachtige make-upproducten van Laura Mercier en Westman Atelier.

Skins, Korenmarkt 16, Gent, meer info op de website. 

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/recept-de-lasagne-van-cesar-casier/

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Cultuur, Foodies, Gent, Hotspots, Kerstcadeaus.