Weekday maakt collectie van restjes
©

Weekday maakt collectie van restjes

Leestijd: 1 min

Weekday lanceert in juli de capsulecollectie 'Remains', zes stuks gemaakt uit restmaterialen uit hun productie. De keten speelt in op de vraag van de consument naar zo weinig mogelijk verspilling.

remains“Voor deze collectie vonden we onze inspiratie in het oude concept van ‘mottainai’, wat we vrij kunnen vertalen als ‘respecteer de bronnen rondom je in plaats van ze te verspillen’. Bij het ontwerpen van nieuwe collecties betreft duurzaamheid zowel de processen als de gebruikte materialen”, vertelt Johan Tegman-Langer, hoofdontwerper denim bij Weekday, dat deel uitmaakt van de H&M-groep. “We zien Remains als een concept op lange termijn. Dit seizoen brengen we een denimcollectie waar we echt trots op zijn, maar in de toekomst kan dat net zo goed jersey of breigoed zijn”, voegt Creatief Directeur Louise Lasson eraan toe. “En we willen altijd fantastische producten creëren die lang gebruikt kunnen worden en die onze klanten de mogelijkheid bieden om hun persoonlijke stijl te ontwikkelen.”

Het gebruik van restmateriaal betekent vaak dat er maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar is. Dit seizoen werden er vijf kledingstukken geproduceerd uit resten denim. Van het overschot hiervan werd een quilt gemaakt. Info: www.weekday.com

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Denim, Duurzaamheid, Eco, Fast fashion, H&M, Quilt, Recyclage, Remains, Sustainability, Weekday.