VIDEO: Vivienne Westwood over Bread & Butter by Zalando
© Samuel Smelty

VIDEO: Vivienne Westwood over Bread & Butter by Zalando

Leestijd: 1 min

In aanloop naar het Bread & Butter by Zalando festival lanceert de online modegigant een reeks video's onder de titel Bold Minds Speak. Daarin vertellen inspirerende persoonlijkheden wat BOLD, het motto van het festival, voor hen betekent. Marie Claire mag in exclusieve preview de video met niemand minder dan Vivienne Westwood delen.

Van 1 tot 3 september vindt in Berlijn de tweede editie van Bread & Butter by Zalando plaats. Het stijl- en cultuurfestival draait dit jaar helemaal rond het motto BOLD en wil daarmee vernieuwing, diversiteit en onverschrokkenheid aanmoedigen. Met het festival wil Zalando mode democratiseren door modeshows bereikbaar te maken voor het grote publiek.

Bread & Butter brengt mode, muziek en food samen op een innovatie manier. Zo kan je er kennismaken met de herfst-wintercollecties van meer dan 40 merken aan de hand van see now buy now-shows, workshops, fashion labs en augmented reality experiences. Merken die aanwezig zullen zijn, zijn o.a. adidas, G-star, Jil Sander Navy, The Kooples en Topshop.

Wat de muziek betreft, kan je er genieten van optredens van zowel opkomende talenten als grote internationale headliners. Artiesten die stuk voor stuk een uitzonderlijke stijl en een uitgesproken mening over maatschappelijke kwesties hebben.

Dat Vivienne Westwood een ideale spokesperson voor dit evenement is, is duidelijk. De modeontwerpster, milieuactiviste en queen of punk neemt immers geen blad voor de mond en als zij niet bold is, dan is niemand het. Op Bread & Butter zal het werk van Vivienne Westwood tevens te zien zijn in een retrospectieve expo.

In de onderstaande video heeft ze het over haar mode en deelt ze levenswijsheden: “Je wordt wie je wil zijn wanneer je je diepste nieuwsgierig blijft volgen.” Kijk en oordeel zelf…

Bread & Butter by Zalando vindt plaats van 1 tot 3 september in Berlijn. Meer info en tickets via www.breadandbutter.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Berlijn, Bread & Butter, Festival, Vivienne Westwood, Zalando.