Attentie retro queens en rockabilly boys, dit zijn de vintage adressen van het moment
© Shutterstock

Attentie retro queens en rockabilly boys, dit zijn de vintage adressen van het moment

Leestijd: 3 min

SeventyOne

Angelique begon avontuurlijk: ze verkocht vintage geïnspireerde kleding vanuit de koffer van haar knalgroene Volkswagen T2. Als hij startte, tenminste. Haar huisnummer werd meteen de inspiratie voor de naam: SeventyOne. Eerst in de Nationalestraat 71 in Antwerpen, nu in de Kloostertsraat. Oh, en tegenwoordig ook in Gent én in Hasselt.

Drie goddelijke boetiekjes, met merken die geweldig in de oren klinken: o.a. Miz Mooz, Stop Staring, Tante Betsy, Very Cherry, Mademoiselle, YeYe, Le Pep, La Veintinueve tekenen present in dit paradijs voor retrofans. Ah, en voor zij die binnenkort jarig zijn: je kan er ook cadeaubonnen bestellen (een kleine tip voor je wederhelft, moest die niet weten wat kopen).

SeventyOne heeft ook een webshop, en een blog vol vintage modeweetjes. Zo lees je meer over de ontstaansgeschiedenis van de merken, de ideale retromaat en Anita, de inspiratie voor het merk Swedish Hasbeens. Ze was de heetste seventies moeder uit Zweden, die kettingrokend en met eeuwige krulspelden door het leven kletterde. In stijl, welteverstaan, op hippe klompen.

vintage

vintage

SeventyOne, winkels in Antwerpen (Kloosterstraat 79), Gent (Brabantdam 64) en Hasselt (Minderbroederstraat 7). Meer info over SeventyOne vind je op www.seventyone.be en op Facebook.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SevenyOne, Queen Josephine & King Joseph, R&B & Clothing en Corner’s.

/

Queen Josephine & King Joseph

Aarschot is retrochique, en wij mochten gaan rondsnuffelen in één van de vrolijkste adresjes. Retro met een vleugje humor, dat is het uithangbord van Queen Josephine & King Joseph. Voor de retrolover, maar ook voor de liefhebber van originaliteit. Vergaap je aan pastelkleurige snoeptrommels, servethouders die zo uit een diner lijken te komen en psychedelische hebbedingen voor in huis.

Op hun ‘vintage verdiep’ verkopen ze authentieke vintage meubelen of spulletjes die de royal treatment kregen en na een rondje upcycling een tweede leven kunnen beginnen in jouw huis. Het fröbelen smaakte naar meer, want ondertussen knutselt het koningspaar ook unieke juweeltjes, al dan niet op vraag van de klant.

De Queen en King van de retro zien het groots en willen zelfs nog uitbreiden: samen met andere vintageliefhebbers stippelden ze de Retro Route Aarschot uit, vol onmisbare adresjes.

Queen Josephine & King Joseph hebben een webwinkel, maar heten je ook heel graag welkom in ‘de bakstenen winkel’. Bij goed weer zijn ze open op woensdag, vrijdag en zaterdag, bij slecht weer verwelkomen ze je op woensdagen en zaterdagen onder hun vintage paraplu.

vintage

Queen Josephine & King Joseph, Schaluin 76, 3200 Aarschot. Meer info op www.queenjosephine.be en op Facebook.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SevenyOne, Queen Josephine & King Joseph, R&B & Clothing en Corner’s.

/

R&B Vintage Clothing

We zeiden het al, Aarschot is de nieuwe retrostad. Langs de Retro Route Aarschot stap je binnen bij R&B Vintage Clothing. Hoor je het? Het geruis van de naald en de eerste tonen van de Lindy Hop? Wacht, er is meer: werp even een blik op de pencil skirts, swingkleedjes, petticoats, dungarees en rockabilly bibs. Nee, we spelden je niets op de retromouw, het paradijs bestaat. Niet alleen hier, maar ook online, met een webshop.

R&B Vintage Clothing is geobsedeerd door de jaren ’40, ’50 en ’60. Op de klanken van de swing of de jive shop je jouw retrolook bij elkaar. Merken als Collectif Clothing, Hearts & Roses, Pretty Retro, Hell Bunny, Banned, Miss Candyfloss, Seamstress of Bloomsbury, Freddies of Pinewood, Steady Clothing, QMI, Surplus Raw Vintage, Round House en nog veel meer maken van jou een perfecte pin-up, een retro king of een vintage kid. De opgestoken krullen en de vetkuif dien je er wel zelf bij te metselen.

Voor zij die een themafeestje plannen, of voor fashionistas die weten dat retro perfect combineert met eigentijdse jeans, R&B Vintage Clothing hijst je in de meest duizelingwekkende outfits.

vintage vintage

R&B Vintage Clothing, Theo De Beckerstraat 46, 3200 Aarschot. Meer info op www.rnbvintageclothing.net of op Facebook.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SevenyOne, Queen Josephine & King Joseph, R&B & Clothing en Corner’s.

/

Corner’s

Wat Corner’s zo uniek maakt? Durf met de grote D. Ze kiezen voor gewaagde stukken, met een retrolicious twist. De outfits injecteren kleur in je leven. En polkadots. En printjes. En… enfin, je snapt het.

Het geheim? De bijzondere mix van merken zoals King Louie, Mademoiselle Yéyé, Le Pep, Blutsgeschwister, 4 Funky Flavours, Froy & Dind, Vive Maria, Yumi en Who’s That Girl, schoenen van Clumpy’s, Art, Nemonic, Nordic Shoe People en MizMooz (om er maar een paar te noemen)  en handtassen van Sticks’n Stones, Woody Ellen en Aunts & Uncles.

Ze zien je het liefst complimenten incasseren in je outfit terwijl je nipt van een glas cava, wetende dat je het vestje morgen aankan op het werk en daar weer veel ooh’s en aaah’s gaat oogsten. Retrofans staan ongetwijfeld nu al te popelen om deze winkel te ontdekken. Hij is dan ook enorm en de service is excellent. Niet voor niks staat Corner’s bekend als dé specialist in vintage-inspired kleding voor vrouwen in Groot-Gent.

Wie geen zin heeft in drukte, kan hier trouwens ook een Ladies Night boeken, tijdens welke je één avond de winkel helemaal voor jou alleen hebt. Enfin, jou en je vriendinnen. Corner’s zorgt voor de cava en de goodiebag, jullie voor de enthousiaste reacties.

vintage

Corner’s, Waterstraat 1A, 9820 Merelbeke. Meer info op www.cornersmerelbeke.be en op Facebook

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met SevenyOne, Queen Josephine & King Joseph, R&B & Clothing en Corner’s.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Shopping, Vintage.