Vijf tips voor een fantastische kerst in Parijs
©

Vijf tips voor een fantastische kerst in Parijs

Leestijd: 1 min

Niets zo romantisch als een uitstapje naar de fonkelende lichtstad tijdens de feestdagen. Zeker als je precies weet waar je moet zijn! Tijd dus om je helemaal onder te dompelen in een betoverende kerstsfeer!

/

Kom heerlijk tot rust

La Maison Favart, opgericht in 1824, is een van de oudste hotels van Parijs. Het is een sfeervolle en intieme plek met een rijke geschiedenis. Een echte oase van rust op een boogscheut van de Opéra Garnier en de gezellig drukke grote boulevards. Het bijzondere hotel kijkt uit op de Opéra Comique, de beroemde zaal die ook vandaag nog getuigt van de passie van het koppel Favart voor theater en dans. De inrichting in Franse stijl geeft het hotel een luxueuze uitstraling, waarbij hedendaags design hand in hand gaat met verwijzingen naar de Verlichting. Pastelkleuren, zuurtjeskleuren en flamboyant rood worden gecombineerd met een sobere elegantie. De gasten genieten er elke dag de klok rond van een persoonlijke service. Na urenlang kuieren door de Parijse straten kun je heerlijk relaxen in de wellness, het zwembad met waterval, de fitness of de sauna. Een mooie, verborgen oase van rust!
La Maison Favart, Rue de Marivaux 5, 75002 Parijs, +33 (0)1 42 97 59 83, contact@lamaisonfavart.com, lamaisonfavart.com

/

Herbeleef de verwondering uit je kindertijd

Elk jaar opnieuw strijden de grote Parijse winkels om de eer van de mooiste en origineelste etalage. Zo pakken Printemps Haussmann, Galeries Lafayette en BHV Marais uit met bewegende etalagemodellen, fascinerende licht- en geluidsspektakels en adembenemende decors. Op de Boulevard Haussmann gaat men zelfs nog een stapje verder. Bezoekers kunnen er de feestverlichting zelf aansturen met de app #OnlyHaussmann. Tot 7 januari krijgt iedereen de kans om de kleuren en patronen van de verlichting in bepaalde zones mee te bepalen. Een lust voor het oog!

mcfavart

Galeries Lafayette

/

Shop in alle warmte

In de overdekte Passage des Panoramas en Passage Jouffroy, opgetrokken uit glas en staal, stap je een heel andere tijd binnen. Je vindt er ouderwetse boetiekjes, papierwarenwinkels, boekhandels, theehuizen en ambachtslui en kunt er urenlang kuieren terwijl de tijd lijkt stil te staan. Een karaktervolle keuze!
Boulevard Montmartre – 75009 Parijs

/

Snuif nog snel wat cultuur op

Orsay Museum

Het duurt nog enkele weken voor enkele absolute toptentoonstellingen plaats ruimen voor nieuw werk. Zo zijn ‘Picasso. Bleu et Rose’ in het Musée d’Orsay (tot 6 januari) en Egon Schiele – Jean-Michel Basquiat in La Fondation Louis Vuitton (tot 14 januari) zonder meer aanraders.
musee-orsay.fr
fondationlouisvuitton.fr

/

Laat je meevoeren door een ongezien spektakel

Wanneer Jean-Paul Gaultier een muzikale show creëert, levert dat een spectaculair en buitenissig cabaret op. Duik onder in zijn creatieve wereld en in 50 jaar popcultuur, met als rode draad de mode die altijd zijn muze is geweest. Fashion Freak Show, nog tot 30 december in de Folies Bergères. foliesbergere.com

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met La Maison Favart.
www.lamaisonfavart.fr

Commercieel team De artikels van >