Vans brengt ode aan Frida Kahlo met sneaker
© Pers

Vans brengt ode aan Frida Kahlo met sneaker

Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor de fans van de ondertussen iconische surrealistische kunstschilderes Frida Kahlo! Vans lanceerde onlangs een limited edition capsulecollectie als eerbetoon aan de Mexicaanse kunstenares en haar werk. Artistieke sneakers aan je voeten? Check!

/

Ode aan Frida Kahlo

Frida Kahlo is vandaag een van de meest iconische vrouwelijke kunstenaars uit de geschiedenis. Haar ongewone persoonlijke leven heeft daarin een grote rol gespeeld. Zo werd de Mexicaanse op haar zesde getroffen door kinderverlamming, geraakte ze zwaar gewond in een verkeersongeval tijdens haar studies en ook haar liefdesleven, ze had zelfs even een verhouding met Marxistisch revolutionair Trotski, was erg tumultueus.

Maar ook haar oeuvre spreekt heel wat mensen tot op de dag van vandaag aan. Haar stijl is sterk geïnspireerd door het Mexicaanse erfgoed en ze gebruikte haar kunst ook om vragen over onder meer identiteit en postkolonialisme te beantwoorden. Haar schilderkunst is heel herkenbaar en bevat ook tal van zelfportretten van Kahlo, die te herkennen valt aan haar zware wenkbrauwen die dicht opeen staan.

/

Vault by Vans x Frida Kahlo

Het populaire label Vans heeft de ambitie om cultureel erfgoed te vieren en mensen over de hele wereld te inspireren. Net om die reden lanceert Vault by Vans nu een tijdelijke collectie als ode aan de Mexicaanse kunstenares. In de collectie vind je een selectie van haar meest iconische werken terug als een herinterpretatie in de herkenbare Vans-stijl.

De Vault by Vans x Frida Kahlo-collectie bestaat uit drie klassieke Vans-sneakers. Zo vind je in de collectie een OG Authentic Lx met watermeloenprint, de OG Sk8-Hi LX met een zelfportret van Frida en de OG Slip-On LX kreeg tenslotte een print van het wereldberoemde Zelfportret met doornenketting en kolibrie.

De Vault by Vans X Frida Kahlo collectie is nu verkrijgbaar bij geselecteerde Vault by Vans verkopers. Meer informatie vind je op de website.

Meer lezen? Vans x Van Gogh: wanneer kunst en mode samensmeltenStrappy sandals: 15 x geknoopt de zomer doorCrush of the day: de hardloopschoenen van Adidas x Missoni.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Frida Kahlo, Sneakers, Vans, Vault by Vans x Frida Kahlo.