De beauty– en badkamergeheimen van Kim Maes
© Kim Maes

De beauty– en badkamergeheimen van Kim Maes

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een ontspannend bad met een gua sha, verse sapjes en een krachtige dosis retinol: Kim Maes, make-upartieste en eigenares van beautyshop Blos, over haar beautygeheimen.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Sinds enkele maanden sta ik iedere ochtend een kwartiertje vroeger op om yoga te doen, via Studio Hida, het online platform van mijn zus Ine. Een paar keer in de week doe ik dat met een gezichtsmaskertje op. Nadien, voor ik de douche inga, dry brush ik mijn lichaam.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Er gaan weinig dagen voorbij dat ik geen bad neem, hét moment dat ik volledig kan ontkoppelen. Mijn collectie aan badoliën en poeders is indrukwekkend. In bad neem ik de tijd om mijn huid goed te reinigen en ga ik aan de slag met een gua sha.”

Welk beautyproduct kan je niet missen?

“De Cleansing Gel van Susanne Kaufmann is voor mij de beste reiniger op de markt. Hij reinigt snel en efficient zonder de huid te strippen. De Day Creme with Retinol 8 van Verso zit al jaren in mijn vaste routine. In het verleden reageerde ik gevoelig op retinol, die van Verso werkt perfect: fijne lijntjes verminderen en mijn huid wordt mooi egaal.”

Blos

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een gezonde SPF voor dagelijks gebruik die goed smeert, waar je geen pukkeltjes van krijgt, die betaalbaar is én die in een mooie verpakking zit.”

Je lievelingsbeautyadresje?

“De spa van Susanne Kaufmann in Bezau, Oostenrijk. Als je daar buiten stapt, voel je je herboren en zie je dat ook echt.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een goed masker, de enige echte quick fix. Het juiste masker voor je huid, geeft echt een opkikker.”

/

Welke beautytrend zegt je niets?

“Permanente make-up: ik snap niet waarom je iets permanent op je gezicht zou laten zetten als je dat met make-up kan doen als je er zin in hebt. En als het mislukt, veeg je het er gewoon af.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik ben bijna 44, voorlopig vind ik het alsmaar fijner worden. Ik merk wel dat een glas alcohol of een kort nachtje er harder inhakt dan vroeger. Ik verzorg me goed, probeer gezond te eten, vul mijn dieet aan met sapjes en neem voedingssupplementen. Niets extreems want daar zou ik stress van krijgen. En daar word je pas snel oud van.”

Je favo beautytip?

“Smile! Lachen doet niet alleen wonderen voor je uitstraling maar je geeft de mensen rondom ook een goed gevoel.”

www.blos-shop.com

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Belgische beauty, Gua sha, Retinol, Skincare.