Het beauty verdict: de ‘Capture Youth’ gelaatsbehandeling van Dior
© Laura de Coninck

Het beauty verdict: de ‘Capture Youth’ gelaatsbehandeling van Dior

Leestijd: 2 min

Vandaag waan ik me een prinses. Ik mag in het Plaza Athenée in Parijs de nieuwe ‘Capture Youth’ gelaatsbehandeling van Dior uittesten. Over het toppunt van verwennerij gesproken!

Wat belooft het?

Claire Liebbe, de vrouw die reeds 17 jaar alle verzorgings- en massagetechnieken voor de Dior schoonheidsinstituten ontwikkelt, legt uit: “In een instituut worden manuele massagetechnieken en behandelingen uitgevoerd die je onmogelijk op je eentje kan uitvoeren. Naast de gewone Dior verzorgingsproducten wordt er gewerkt met producten die uitsluitend in een instituut mogen worden toegepast omdat ze diep en intens inwerken op de huid. Het effect daarvan is dan ook navenant. Bovendien is de luxe die je in een instituut als het Plaza Athenée ervaart niet te evenaren met wat je eigen badkamer te bieden heeft!”

“De producten van de Capture youth reeks werken zowel preventief als bij reeds gevestigde tekenen van veroudering. We hebben gekozen voor een persoonlijke aanpak: een crème die je combineert met een serum naar keuze. Zo kan je à la carte, afhankelijk van je behoeften, een product samenstellen voor: meer volume, nauwere poriën, een matte huid, een liftend effect, verzachting tegen roodheid of voor een stralende teint. De behandeling in het instituut werkt voornamelijk in op je huid, maar ook op je gelaatsspieren waardoor je gelaat zich herstructureert.”

Getest!

Wat ik hier aantref is luxe met grote L. Het Plaza Athenée, een waar paleis, is een ervaring op zich. Alles in deze spa is tot in de puntjes verzorgd. In de prachtige ontvangstruimte met een wit en gouden waterfontein, krijg ik bij wijze van verwelkoming een gezond sapje en enkele kleine gebakjes. Vervolgens wordt mij een schoteltje met gouden klokjes aangeboden, met onder elk klokje een ander Dior parfum waaruit ik de geur voor de behandeling mag kiezen.

Eens op de behandeltafel kijk ik door het kijkgaatje recht op de roos van Dior (afgebeeld in glas). Wanneer ik me omdraai zie ik boven mij een 3D-hemel bezaaid met Swarovskisterren. Want ja, het oog wil ook wat. Ik krijg een dons over me heen die aanvoelt als een warme wolk, iets wat een koukleum als ik ten zeerste apprecieer.

De verzorging begint met een rugmassage want, zo betoogt Claire Liebbe, een goede gezichtsverzorging begint met de ontspanning van je lichaam (hier liggende kan ik het daar enkel grondig mee eens zijn). Als je ontspannen bent, neem je vanzelf een betere houding aan, je voelt je lekker in je vel waardoor ook je gezicht zich ontspant. Bovendien staan, volgens Liebbe, je schouderbladen rechtstreeks in verbinding met je ogen. Door je schouders te ontspannen gaan je ogen glanzen en krijg je een meer open en klare blik. Een absolute must in dit digitale tijdperk waarin iedereen gefocust is op zijn computer en telefoon.

Ik lig, voel en geniet. Zachte handelingen en applicatietechnieken wisselen elkaar af. Mijn huid wordt gepeeld, gekneed en gepamperd. De producten volgen elkaar in een rustig tempo op, het ene aroma al verrukkelijker dan het andere. Tijdens het inwerken van het masker dommel ik even in, tot zachte handen me letterlijk wekken uit mijn schoonheidslaapje.

Moest Cleopatra in deze tijd leven, dan had ze haar baden met ezelinnenmelk beslist geruild voor deze belevenis. De schoonheidsspecialiste vraagt me of ik nog een laagje make-up wens maar dat hoeft niet meer, mijn huid blaakt van gezondheid. Dank u Claire Liebbe. Volgende maand, same time same place?

Youth & Density Treatment, € 240 voor 90 minuten.

Hôtel Plaza Athénée Paris
25, avenue Montaigne
75008 Paris, France
Tel. +33 (0)1 53 67 65 35

 

Lees hier wat Dior Experte Claire Liebbe adviseert om zo lang mogelijk jong te blijven.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Behandeling, Capture Youth, Claire Liebbe, Dior, Plaza athenée, Verzorging.