How to: rode smokey eyes met Chanel en Kristen Stewart
©

How to: rode smokey eyes met Chanel en Kristen Stewart

Leestijd: 1 min

Rood is niet de meest geliefde kleur om op de ogen te dragen. Lucia Pica's eerste collectie als Global Creative Makeup and Colour Designer bij Chanel, passend getiteld 'Le Rouge' wil daar echter verandering in brengen. De lijn telt uitsluitend rode make-up, lipstick, nagellak, maar ook eyeliner en oogschaduw. Een onconventioneel en subversief statement, met muse Kristen Stewart in de hoofdrol. Kijk mee naar de tutorial. 

How to: rode smokey eyes met Chanel en Kristen Stewart
De benodigdheden:

Le Volume de Chanel in Noir
Illusion d’Ombre in Rouge Contraste
Le Vernis in Rouge Puissant
Le Crayon Lèvres in Désir
Les 4 Ombres in Candeur et Expérience
Stylo Yeux Waterproof in Eros
Rouge Allure Ink in Libéré

How to: rode smokey eyes met Chanel en Kristen Stewart: FacechartZo doe je het:

Na je foundation- en concealerroutine breng je de crèmeoogschaduw Illusion d’Ombre aan over het hele ooglid als basis voor een sterkere textuur en meer diepgang.

Vervolgens ga je aan de slag met het palet. Met een taps toelopende oogschaduwkwast breng je de lichtste kleur (A) aan in de arcadeboog. Met behulp van een zachte, ronde kwast tap je kleur C op de buitenhoeken van je oogleden.

Met de Stylo Yeux kleur je ook je onderste waterlijnen en de ruimte tussen je wimpers rood. Doop een kleine, stevige contour- en schaduwkwast in kleur B en werk daarmee de eyeliner uit.

Voor het meest intense resultaat breng je kleur D deppend aan met een concealerkwast. Werk de ooglook af met een goede laag mascara.

Op de lippen gebruik je eerst Le Crayon Lèvres om je mond te omlijnen en in te vullen. Tenslotte breng je twee dunne laagjes Rouge Allure Ink aan. Als je wil breng je wat meer warmte in je gezicht met een zachte toets blush. Je bent klaar!

Visuals © Chanel

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Chanel, How to, Kristen stewart, Le Rouge, Lucia Pica, Tutorial.