Colour marbling, de nieuwe haartrend voor wie graag buiten de lijntjes kleurt
© Matrix

Colour marbling, de nieuwe haartrend voor wie graag buiten de lijntjes kleurt

Leestijd: 1 min

Na de nagels met marmereffect volgen de haren. Bij de colour marbling trend vloeien de felle kleuren, geïnspireerd op bloemen, door elkaar zoals bij marmer.

Nagelstylisten passen de marmertechniek al langer toe. Hiervoor mixen ze verschillende kleuren nagellak door elkaar en doppen er je nagels in zodat de kleuren in elkaar overvloeien. Nu passen kappers hetzelfde principe toe op je haardos.

Noem een trend en social media als Instagram en Pinterest staan er vol van. Dat geldt ook voor de colour marbling trend. Neem maar eens een kijkje onder de hashtags #colormarbling en #rainbowhair voor foto’s van gemarmerde haren in alle kleuren van de regenboog.

De inspiratie voor de trend zijn marmer en bloemen: marmer voor de techniek waarbij de kleuren in elkaar overvloeien en bloemen voor het rijke kleurenpalet. De termen regenbooghaar en my little pony-haar zijn hier dus best op hun plaats.

Het professionele haarmerk Matrix presenteert voor de collectie SS 2018 haar versie van deze nieuwe kleurtechniek, waarbij je kan kiezen tussen vier marbling mogelijkheden: Wildflower, Peony, Rose en Iris.

Wat denk je? Een mix van roze, blauw en groen voor de zomer?

Meer kapselinspiratie voor een nieuw zomerkapsel vind je hier.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Colour marbling, Haar, Haar kleuren, Haarkleuring, Kapsels, Kleuring, Matrix.