Onze tips voor het voorkomen en verwijderen van mee-eters
© Mario Sorrenti

Onze tips voor het voorkomen en verwijderen van mee-eters

Leestijd: 2 min

Als je dit artikel bent tegengekomen, behoor je tot de 70% vrouwen die van hun mee-eters afwillen. We geven tips om er eindelijk komaf mee te maken.

Mee-eters zijn het resultaat van verstopte poriën. In contact met de lucht worden dode huidcellen en olie zwart. Dit veroorzaakt de gekende zwarte puntjes.

Bepaalde dagelijkse handelingen dragen bij tot verstopte poriën.

Laten we beginnen bij het begin. Wat je op je haar gebruikt, komt vaak ook op je gezicht terecht. Vooral als producten met een spray worden aangebracht. Hierdoor dringt olie in je voorhoofd, waardoor acne-veroorzakende bacteriën in je poriën blijven zitten en mee-eters worden bevorderd. Een froe kan bijvoorbeeld ook porie-verstoppende haarproducten binnenbrengen. De oplossing? Breng producten aan met je handen en houd ze uit de buurt van uw haarlijn. Veeg je gezicht daarna af met een geschikt reinigingsmiddel.

Lees ook: Studio MOTO ontwerpt het mooiste frietkot van België

Regelmatig veranderen van huidverzorgingsproducten

Wie regelmatig van schoonheidsproduct verandert, stelt zijn huid constant aan nieuwe conserveringsmiddelen en actieve ingrediënten voor. Met als resultaat: de huid kan geïrriteerd raken. Zelfs acneproducten kunnen puistjes veroorzaken als je ze te veel gebruikt. Geef je huid minstens 4 à 6 weken tijd om te wennen aan nieuwe producten.

Gebruik van mobiele telefoon

De hele dag door stel je jouw mobiele telefoon bloot aan oppervlakken die bacteriën bevatten. Terwijl je een gsm beantwoordt, worden deze bacteriën overgebracht naar je gezicht. Deze overdracht van bacteriën kan ook plaatsvinden wanneer je jouw gezicht aanraakt na het scrollen. Om te voorkomen dat deze bacteriën je poriën verstoppen, moet je je gsm regelmatig schoonmaken met een alcoholdoekje.

Hoe kom je van mee-eters af?

Als mee-eters onbehandeld blijven, kunnen de poriën gaan ontsteken. Ze kunnen geïrriteerd raken als je ze zelf probeert te verwijderen. Verdere infecties kunnen dan ontstaan door de ontsteking van het weefsel.

Om effectief van mee-eters af te komen:

Reinig het gezicht met producten tegen mee-eters. Topische toepassingen ontstoppen de poriën die mee-eters veroorzaken. Je moet ze gedurende enkele weken dagelijks gebruiken. Hierdoor wordt de mee-eter geleidelijk aan minder zichtbaar.

Effectieve blackhead reinigers bevatten :

  • Salicylzuur: in staat om diep in de poriën en talgklieren door te dringen om dode huidcellen en talg te verwijderen.
  • Retinoïde: gemaakt van vitamine A, het ontstopt je poriën en helpt je gezicht nieuwe huidcellen aan te maken. Ze zitten in crèmes en lotions.
  • Tea tree olie: vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt het rechtstreeks op mee-eters aanbrengen of mengen met 1 à 2 druppels jojoba-, amandel- of olijfolie

Of opteer voor een blackheadmasker. Deze maskers helpen overtollig vuil en olie verwijderen die de poriën verstoppen. Ze bevatten ingrediënten die de talgbalans herstellen en de poriën ontstoppen en ontgiften

Vergeet niet te exfoliëren!

Exfoliëren bestaat uit het verwijderen van dode huidcellen. Het versnelt het verjongingsproces. Er zijn milde chemische peelings die je kunt gebruiken tegen mee-eters. Zoek naar producten die alfa- en bètahydroxyzuren (AHA en BHA) bevatten.

Dit zijn milde zuren die ervoor zorgen dat andere huidverzorgingsproducten beter in de huid kunnen doordringen en doeltreffender werken. Zij zijn in water oplosbaar en afkomstig van natuurlijke bronnen zoals melk, fruit of suiker.

Lees ook: 3 Sinterklaas recepten om van te smullen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.