The Kooples strikt Vincent Cassel & Tina Kunakey als nieuwe ambassadeurs
© Morgane & Jonny Cochrane

The Kooples strikt Vincent Cassel & Tina Kunakey als nieuwe ambassadeurs

Leestijd: 1 min

Onze landgenoot Tom Van Dorpe heeft de Franse acteur Vincent Cassel en model Tina Kunakey aangesteld als nieuwe gezichten van The Kooples. Van Dorpe is kersvers artistiek directeur van het modemerk. 

/

Het bijzonder stijlvolle koppel Vincent Cassel en Tina Kunakey zijn niet zomaar de gezichten van het Franse modemerk The Kooples, zij ontwierp ook mee aan de capsulecollectie genaamd ‘Tina for Vincent’. Samen met Belg Tom Van Dorpe creëerde ze een lijn uniseks kledingstukken en accessoires, geïnspireerd door wat zijzelf droegen tijdens de lockdown in hun buitenverblijf in Zuid-Frankrijk.

Zij is te zien in mannelijke stukken zoals hemden en blazers, allemaal minstens twee maten te groot voor een relaxed effect. Tijdens de lockdown droeg ze voornamelijk stukken uit zijn kast. Naar eigen zeggen wou ze helemaal geen aandacht besteden aan haar eigen garderobe. Ook Cassel draagt comfortabele (onder)hemdjes en T-shirts. Verder vind je in hun collectie ook nog een joggingbroek terug, een vissershoedje, enkele kostuums voor hem en haar en een jeanshemd en bijhorende broek.

Morgane & Jonny Cochrane

De Tina-tas van The Kooples

Tenslotte is er de Tina-tas, mede-ontworpen door Kunakey herself. De bucket bag is beschikbaar in verschillende kleuren en twee formaten: mini en medium. Het is volgens The Kooples hun nieuwe it-bag, die bovendien niet eens een torenhoog prijskaartje heeft. Vanaf € 235 heb je al een exemplaar in je bezit. De collectie en tas zijn te koop vanaf 22 februari.

Jan Philipzen

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Ontdek de geschiedenis van de Love-armband van Cartier. Shop 15x sneeuwproof laarzen die ook mooi zijn. Bekijk hier als eerste de volledige collectie van Simone Rocha x H&M.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: The Kooples.