Haartip: Doe eens een schepje suiker bij je shampoo
© Shutterstock

Haartip: Doe eens een schepje suiker bij je shampoo

Leestijd: 1 min

Gebruik je vaak droogshampoo? Voelt je hoofdhuid trekkerig aan? Dan hebben wij voor jou een gouden tip. Want net zoals we de huid van ons lichaam en gezicht regelmatig exfoliëren, kan ook je hoofdhuid regelmatig een goede scrubbeurt gebruiken. 

Fervente gebruikers van droogshampoo herkennen het gevoel ongetwijfeld: de hoofdhuid krijgt het zwaar te verduren onder de poederige restanten die je huid ontdoen van haar natuurlijke oliën. Het zetmeel in droogshampoos trekt bovendien vuil aan, waardoor je hoofdhuid een broeihaard van bacteriën wordt. Haarzakjes raken verstopt en de normale haargroei komt in het gedrang. Het gevolg? Gevoeligheid, jeuk en zelfs schilfertjes.

What!? I’m busy! #regram from @womanista

Een bericht gedeeld door Marie Claire (@marieclairemag) op

Maar dat wil niet zeggen dat je je droogshampoo nooit meer uit de kast mag halen. Je moet gewoon zorgen dat je af en toe het evenwicht herstelt. En dat doe je door wekelijks je hoofdhuid te onderwerpen aan een scrubbeurt. Op die manier vermijd je dat producten en viezigheid zich opstapelen én bevorder je de celvernieuwing en haargroei.

Je kan ervoor kiezen om een aangepast product te kopen, waarvan we er hieronder drie voor je op een rijtje hebben gezet. Of je past een snel en goedkoop trucje toe: suiker. Voeg simpelweg een koffielepel kristalsuiker toe aan je gebruikelijke dosis shampoo. De korrel van de kristalsuiker zorgt voor een natuurlijke scrub, smelt na het spoelen weg met de rest van je shampoo en laat geen residu achter. Zo kan je weer naar hartenlust droogshampoo sprayen, zonder ongemakken.

Scrubs voor de hoofdhuid

Jersey Bounce van Lush, € 18,95
Caviar Clinical Dandruff Exfoliating Scalp Facial van Alterna, € 43 bij de salons van Alterna of online.
Biolage Sugar Shine Polishing Hair Scrub van Matrix, € 23,89 bij de salons van Matrix.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Droogshampoo, Exfoliëren, Hoofdhuid, Roos, Scrub.