Future Entrepreneurship
Op 21 februari vindt immers het Future Entrepreneurship 2018 plaats in de Zuiderkroon in Antwerpen. Een kleine 1000 bezoekers kunnen kennis maken met het neusje van de zalm van de disruptieve bedrijven van de laatste jaren.
Denk: Nell Watson, Solar Impuls, WeTransfer, Delft Hyperloop en smart city to be de stad Antwerpen. Zij komen hun kennis delen over de future of connectivity, smart cities, mobility, sustainability en A.I.
Veel vrouwen bij Sinc
Het bestuur van Sinc bestaat uit vijf vrouwen. Blijkbaar heb je er minstens drie nodig om de ‘mannen-onder-ons’-mentaliteit te doorbreken. Dus daarin zijn ze al met verve geslaagd. “We proberen de drempel te verlagen voor toekomstige ondernemers, of dat nu mannen of vrouwen zijn, maakt in principe niets uit, maar we denken dat (jonge) vrouwelijke ondernemers nog een boost kunnen gebruiken. Ondernemen is niet enkel voor mannen weggelegd,” zegt Kato Martens, lid van de Raad van Bestuur van Sinc. Iedereen is dus welkom op de lezingen, interactieve sessies, workshops en one-to-one-gesprekken. En dus ook op het grote netwerkevenement Future Entrepreneurship.
Een goed idee en zoveel meer
Sinds 1 januari 2017 kunnen Belgische studenten met ondernemingszin ook het statuut van “student-ondernemer” aanvragen. Zowel op fiscaal als op sociaal vlak zijn de voordelen groter dan het statuut van pakweg jobstudent. Alle info over dit statuut vind je o.a. op de website van unizo.
Er lopen 1001 mensen rond met een -voor hun- topidee. Er is echter meer nodig dan dat om te slagen: een dosis doorzettingsvermogen, een startkapitaal en een goed team zijn cruciaal. “Maar je begint best niet te vroeg. Ik zie het vaak bij starters: ze zijn supergedreven, maar missen iets heel belangrijks: de maturiteitsproef die komt tijdens de eerste werkjaren.” Aan het woord is Sylvain Orebi, directeur van het befaamde theemerk Kusmi. Zijn passie is jonge starters begeleiden en dit is zijn belangrijkste advies.