TIP: Unieke pop-upconceptstore opent deuren in Brussel
© Cigoire

TIP: Unieke pop-upconceptstore opent deuren in Brussel

Door Valentine Van Gestel, bewerking Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

We moeten met z'n allen zo veel mogelijk, zo snel mogelijk. Maar het mag ook eens wat minder hectisch zijn. Met slow shopping, bijvoorbeeld, winkelen en tegelijkertijd onthaasten.  Het kan tegenwoordig op steeds meer plaatsen en vanaf morgen ook in Brussel, waar de pop-upconceptstore Cigoire vandaag de deuren opent.

In het buitenland zijn conceptstores al een tijdje hip en dat is niet verrassend. De winkels bieden je een totaalbeleving waarbij je naast kleding ook design, gezond eten en andere snuisterijen kan shoppen. Alles-in-één dus, en dan vaak ook nog zo leuk verpakt dat je simpelweg zin hebt om de hele winkel mee naar huis te nemen (je bent gewaarschuwd).

Met Cigoire, de pop-upconceptstore die vandaag de deuren opent in Brussel, hebben we er eindelijk in België ook eentje. Cigoire werd twee jaar geleden opgericht in Lille en organiseert sindsdien unieke pop-upshopevents. Wat moet je je daarbij voorstellen? Simpel: het event gaat telkens door op een nieuwe, originele locatie en verrast je telkens met culinaire hoogstandjes voor je smaakpapillen en creaties van getalenteerde ontwerpers voor in je winkelmand.

Allen naar het Poelaertplein in Brussel

Na Lille verhuist het concept nu naar Parijs en ja, ook Brussel. Het eerste pop-upevent in onze hoofdstad gaat dit weekend door in de Club van Lotharingen op het Poelaertplein. Wat staat er jou te wachten? Zo’n dertigtal merken waaronder de Belgische regenjassen van Beseason, Franse mode van ATODE, Parijse sierraden van Mysen, de originele kaarsen van Leon Panckoucke en nog veel (veel!) meer.

Praktisch

Waar: in de Club van Lotharingen, Poelaertplein 6, 1000 Brussel
Wanneer: vrijdag 5 mei (van 18u tot 22u), zaterdag 6 mei (van 11u to 19u) en zondag 7 mei (van 11u tot 19u)
Inkom: gratis en openbaar, maar inschrijven is aangeraden.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Cigoire, Conceptstore, Pop-up, Shopping.