Sleeping pack: slapend naar een stralende huid
© Shutterstock

Sleeping pack: slapend naar een stralende huid

Leestijd: 1 min

Haal het meeste uit je schoonheidsslaap met een sleeping pack, een ultravoedende crème afgestemd op jouw noden.

’s Nachts is onze huid het meest actief. Wanneer het lichaam in diepe rust is worden nieuwe huidcellen acht keer sneller aangemaakt. Ook collageen, elastine en lipiden worden wanneer je slaapt geproduceerd. Je huid is daarnaast ook poreuzer, waardoor de verzorgingsproducten die je voor bedtijd smeert nog beter hun werk kunnen doen. Een aangepast nachtcrème is dus zeker geen marketingtruc! De juiste ingrediënten kunnen de aanmaak van huidcellen verder stimuleren en hydrateren. Nachtcrèmes zijn doorgaans een stuk rijker dan dagcrème, aangezien een glimmende neus ’s nachts niet zo’n probleem vormt.

Nachtcrème vs sleeping pack?

Maar wat is een sleeping pack dan? Zoals veel nieuwigheden in de huidverzorging gaat het om een trend overgewaaid uit Azië. De sleeping packs zijn maskers boordevol voedzame ingrediënten met aangename texturen, van crème tot gel. Geen kleffe, droge of trekkerige formules dus. Naast de kwaliteiten van de klassieke nachtcrème bezit het masker ook eigenschappen van het serum, namelijk de intense hydratatie, corrigeren van vlekjes en lijntjes, verhelderen, anti-ageing… Het mooie is dat het masker, mocht je graag een serum of ampule aanvullend gebruiken, alle werkzame ingrediënten verzegeld zodat de kostbare producten niet verloren gaan. Slaap jij binnenkort met een sleeping pack? Onze selectie vindt je hieronder in de galerij…

Miracle Sleeping Cream van Garnier, € 12,45 bij de drogist

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Babor, Garnier, Honeysu, Lancôme, Laneige, Nachtcrème, Origins, Payot, Pureheals, Shiseido, Sleeping mask, Sleeping pack.