Go Korean: in 10 stappen naar een stralende huid
©

Go Korean: in 10 stappen naar een stralende huid

Leestijd: 2 min

Je wil een stralende huid en perfecte teint? En je hebt voldoende tijd die je in je badkamer kan besteden? Dan is het Koreaanse schoonheidsritueel  - in tien stappen! - misschien wel iets voor jou.

De meest innovatieve producten in de beauty- en skincarewereld komen de laatste jaren voornamelijk uit Azië. Zuid-Koreaanse vrouwen in het bijzonder zijn bijzonder veeleisend en hebben hun huidverzorgingsroutine tot een heus ritueel verheven. Dat kan worden samengevat in de volgende 10 stappen.

Koreaanse skincareroutine

1. Reiniger op oliebasis

Koreaanse vrouwen gebruiken doorgaans twee reinigers. Ze beginnen met een reiniger op oliebasis om onzuiverheden op oliebasis te verwijderen. Denk aan je dagcrème met zonnefactor, waterproof mascara of langhoudende lipsticks. Een wattenschijfje is niet nodig: druppel je product naar keuze op schone handen, masseer het in je droge gelaat en hals en plons wat water in het gezicht. Masseer opnieuw en spoel alles weg.

Proberen met: Clean Energy Gentle Cleansing Oil van Origins, € 26, bij Parfuma in Antwerpen.

2. Schuimende reiniger

De schuimende reiniger gebruik je om onzuiverheden op waterbasis zoals vuil en zweet weg te wassen. Pas nu is je huid écht schoon.

Proberen met: REN Clean Skincare Rosa Centifolia van REN, € 16, o.m. bij Cosmeticary. 

Koreaanse skincareroutine

3. Scrubben

Doffe teint? Tot twee keer per week scrubben reinigt de poriën en verwijdert de dode huidcellen, zodat de huid optimaal kan genieten van de verzorgingsproducten die je aanbrengt.

Proberen met: Instant Gentle Exfoliant van Christian Dior, € 36.

4. “Refresher” of toner

Toner helpt de pH-waarde van de huid te herstellen en hydrateert haar zodat de verzorgingsproducten die je nadien aanbrengt beter geabsorbeerd worden. Onze huid werkt als een spons: ze neemt producten beter op wanneer ze vochtig is dan wanneer ze nog droog en hard is.

Proberen met: Botanical Floral Toning Lotion van Sisley, € 67,50.

5. Essence

De essence is, zoals het woord het al zegt, het hart van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. (Je leest er hier meer over.) Meestal gaat het om een vloeibare formule, die je met je vingertoppen in je huid tikt en vervolgens met je handpalmen in je gezicht drukt in een opwaartse beweging. De essence maakt je teint mooier en helderder door de celvernieuwing te stimuleren.

Proberen met: Benefiance WrinkleResist 24 Energizing Essence van Shiseido, € 79,95.

Koreaanse skincareroutine

6. “Ampules” of serums en boosters

Deze stap pakt huidbeschadiging aan. De laatste jaren zijn serums en boosters booming business en vind je ongetwijfeld een product dat bij je past, of je nu een droge huid hebt, pigmentvlekjes, acne, fijne lijntjes, een vermoeide huid…  Naargelang de vloeibaarheid van de formule druppel je haar op je hand of rechtstreeks op je gezicht om zo weinig mogelijk product te verliezen.

Proberen met: Smart Custom-Repair Serum van Clinique, € 57,50.

7. Sheet mask

Sheet masks vormen waarschijnlijk de grootste hype overgewaaid uit het Koreaanse beautylandschap. (De redactie testte ze al uitgebreid, dat lees je hier.) Het sheet mask is een katoenen vel of folie, gedrenkt in serums en essences met een hoge concentratie werkzame stoffen om specifieke problemen te behandelen. Op je gezicht plakken en laten inwerken. (Tegen een kwartier wegzinken in de zetel zegt natuurlijk niemand nee…)

Proberen met: Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask van Estée Lauder, € 85,50 voor 4 stuks. 

8. Oogcrème

De huid rond de ogen is delicater, dunner en sneller gedehydrateerd dan de rest van het gezicht en heeft andere werkzame stoffen nodig, om bijvoorbeeld wallen en donkere kringen te verminderen. Volg de contour van je oogkas en tik de crème zachtjes in de huid met je vingertoppen, van de binnenste ooghoek naar de buitenste.

Proberen met: Skin Best Eye Cream van Biotherm, € 27,90. 

Koreaanse skincareroutine

9. Hydrateer!

Je dag- en nachtcrème creëren een barrière die alle werkzame stoffen in de aangebrachte producten in de huid sluit in plaats van ze te laten verdampen. De juiste crème vinden voor jouw huid is niet evident, maar de gezonde gloed als resultaat is de moeite meer dan waard.

Proberen met: Ultra Facial Cream van Kiehl’s, € 26.

10. Zonnebescherming

Iedere dag zonnebescherming smeren gaat huidveroudering tegen: het zou een spreuk op een badkamertegel kunnen zijn. Opgelet: veel dagcrèmes en zelfs foundations bevatten tegenwoordig SPF, wat mooi meegenomen is, maar die bescherming kan nooit een klassiek zonneproduct vervangen.

Proberen met: City Block Sheer SPF 25 Oil-Free Daily Face Protector van Clinique, € 22,50. 

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beauty, Koreaans skincareritueel, Skincare, Stralende huid.