100 % natuurlijke kappers: 5 salons met groene vingers
© 9dreamstudio

100 % natuurlijke kappers: 5 salons met groene vingers

Leestijd: 2 min

Ben je het beu om naar een kapper te gaan die chemische producten gebruikt? Kies dan voor natuurlijke kappers die je haren behandelen met natuurlijke producten. Marie Claire selecteerde vijf salons met groene vingers.

Natuurkapper in Antwerpen en Mariaburg

Enkel pure bestanddelen bij deze kapper. Jojobaolie, groene klei, karité en haversaponines vormen de basis van de producten en herstellen de natuurlijke conditie van je haar. De producten worden versterkt met etherische oliën die bovendien voor een lekkere geur zorgen. Voor het kleuren worden gedroogde, gemalen planten zoals henna, senna, kamille, rabarber, walnootbolster en indigo gebruikt. Puur natuur dus! Dat alles met een lekkere kop kruidenthee en een ontspannende hoofdhuidmassage.

natuurlijke kappers

Minderbroedersrui 45, 2000 Antwerpen, Tel:03 294 73 86 en Kapelsesteenweg 547, 2180 Mariaburg, Tel:03 315 11 68. www.natuurkapper.be

/

De Natuurlijke kapper in samenwerking met Patrick’s International in Antwerpen

Bij De Natuurlijke kapper wordt op droog haar geknipt volgens de natuurlijke implanting van je haar. Ideaal voor wie niet houdt van gekunstelde brushings. De producten die Philippe en zijn team gebruiken zijn plantaardig. Voor het kleuren van je haar wordt beroep gedaan op grondstoffen zoals hibiscus, henna en kamille. Stylen en wassen gebeurt met producten met aloe vera en rozenwater.

Om complexe situaties op te lossen zoals een hoge concentratie grijs haar,  kan gekozen worden voor een combinatie met andere, niet natuurlijke producten. Wie voor deze natuurlijke aanpak kiest, maakt een afspraak bij kapper Philippe of iemand van zijn team en niet bij Patrick’s International, aangezien het hier om een samenwerking gaat met een traditionele kapper.

natuurlijke kappers

Patrick’s International

De Natuurlijke Kapper in samenwerking met Patrick’s International. Museumstraat 11, 2000 Antwerpen, 03 231 28 28, bekijk hier het salon op Treatwell.
/

Hairstudio Creation in Winkelomheide

Lincy van Hairstudio Creation kiest ook voor een natuurlijke oplossing en doet dat met de biologische producten van Hairborist die erg geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid. Met etherische oliën stelt ze de verzorgingen op maat samen. De kleuringen dekken zelfs wit haar perfect zonder het te beschadigen. Alle kleuren zijn mogelijk, enkel lichter maken niet. Het salon is gewijd aan ontspanning en is in harmonie met de natuur.

Natuurlijke kappers

Haarstudio Creation

Haarstudio Creation in Winkelomheide, Acaciastraat 18 bus E, 2440 Winkelomheide, 0496 52 92 00, hairstudio.be

/

L’Atelier Végétal in Evere

Nathalie, eigenares van de zaak, gebruikt sinds 2004 natuurlijke producten. De shampoos, verzorgingen, maskers en zelfs de kleuringen zijn natuurlijk. “De klanten zijn aangenaam verrast van de resultaten, zelfs de meest sceptische onder hen willen niet meer terug naar chemische kleuringen en producten”, vertelt de kapster. Elke afspraak is individueel en vindt plaats met maximum twee klanten, om een maximale ontspanning te garanderen. Ook de lichte ruimte met houtaccenten zorgt voor een serene sfeer.

natuurlijke kappers

Steve Collin, L’Atelier Végétal

Avenue du Cimetière de Bruxelles 149 à 1040 Evere. 0479 81 26 85,  www.lateliervegetal.be

/

Artistic Beauty in Saint-Ghislain

Na verschillende keren in aanraking te komen met allergieën veroorzaakt door chemische producten, beslist de zaakvoerster een nieuw concept te bedenken en het over een natuurlijke boeg te gooien. Plantaardige kleuringen en essentiële oliën kennen geen geheimen meer voor Laura. De gezellige vintage sfeer van haar salon voelt vertrouwd aan, alsof je hier thuis bent. Rekening houdend met je wensen geeft de kapster tips en stelt ze je een coupe voor die bij je persoonlijkheid past.

natuurlijke kappers

Artistic Beauty- Steve Collin

Grande Rue 12, 7330 Saint-Ghislain. 065/79.24.77, www.artisticbeauty.be

Lees dit artikel voor inspirerende winterkapsels.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Kapper, Kapsalon, Natuurlijk.