De meest memorabele outfits uit ‘Sex and the City’
© HBO

De meest memorabele outfits uit ‘Sex and the City’

Leestijd: 1 min

Meer dan 20 jaar nadat 'Sex and the City' voor het eerst op de buis kwam, is het vervolg 'And Just Like That' nu te zien op Streamz. Voor de gelegenheid maakten we een overzicht van de meest memorabele outfits van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. 

Vorige week was de eerste aflevering van And Just Like That te zien op Streamz en Telenet. Hierin keren vriendinnen Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) en Charlotte York (Kristin Davis) bijna 20 jaar na de laatste aflevering van Sex and the City terug naar het televisiescherm. Michael Patrick King, die de twee Sex and the City-films schreef en regisseerde, nam de leiding over de nieuwe reeks.

Lees ook: And Just Like That bezocht Fashion Director Elspeth het SATC-appartement van Carrie.

De serie Sex and the City was oorspronkelijk gebaseerd op het boek van Candace Bushnell en werd tussen 1998 en 2004 wereldwijd uitgezonden op televisie. Toen nam Daren Starr, ook bekend van Younger en Emily in Paris, de regie op zich. In 2008 en 2010 werd de serie vervolgd met twee films.

De styling uit ‘Sex and the City’

De garderobe van de vier fictieve vriendinnen – en dan met name die van Carrie Bradshaw – was voor vele fans een van de redenen om naar de serie te kijken. Zes seizoenen lang werden verschillende stijlen en invloeden, couture en sportkleding, heren- en dameskleding, met elkaar gecombineerd. Wat te danken is aan de hoofdstyliste van de show, Patricia Field.

Aangezien die laatste te druk bezig was met de styling voor Emily in Paris, nam voor And Just Like That collega Molly Rogers het stokje over. Ondanks dat we in de eerste afleveringen al een aantal interessante looks spotten (denk aan pakweg Miranda in een kleurrijke jurk van Dries Van Noten) blijven de outfits uit de originele serie toch van een ander kaliber. Daarom maakten we een overzicht van de meest memorabele looks.

De meest memorabele outfits uit ‘Sex and the City’

Lees meer Marie Claire op: Tiffany & Co. maakt duurste halsketting ter wereld. Deze fotografe en styliste brengen een ode aan onze absurde lockdowngewoontes. De beauty- en badkamergeheimen van Nanja Massy

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: HBO, Sex and the city.