3 x rode lippen met dat kleine beetje meer
© Shutterstock

3 x rode lippen met dat kleine beetje meer

Leestijd: 1 min

Rode lippen zijn altijd goed. Maar na enkele jaren streng afgelijnde, matte lipstick, is het tijd om rood zijn speelsheid en sensualiteit weer terug te geven. Bij deze onze drie favoriete rode lippen looks van het moment.

Vinyl gloss

marieclaire_rodelippen_vinylgloss
Gezien bij: Kenzo SS’17
Vergeet de mierzoete, plakkerige glossen van het begin van het vorige decennium. De gloss anno 2017, in tube of in stick, is gepigmenteerd als een lipstick en voelt aan als een verzorgende, olieachtige balsem. In tegenstelling tot matte lippen, doet glans je lippen voller en dus ook jeugdiger lijken.
Proberen met: Dior Addict Lacquer Stick van Dior in 744 Party Red, € 35,50

Duochroom met rood en roze

marieclaire_rodelippen_duochroom
Gezien bij: Cushnie et Ochs SS’17
Het klinkt absurd om met twee kleuren tegelijk aan de slag gaan, maar het resultaat is verrassend draagbaar. Omdat ze snel opdrogen, zijn vloeibare lipkleuren ideaal voor deze look. De Matte Shakers van Lancôme voelen bij het aanbrengen aan als een normale lipstick, maar al snel verdampt het vocht en blijft enkel kleur achter. Als je het product volledig laat opdrogen zonder dat je lippen elkaar te raken, geniet je de hele dag van een fris colour blocking-effect.
Proberen met: Matte Shaker van Lancôme in 379 Yummy Pink en 186 Magic Orange, € 24,45 per stuk

Vervaagde liprand

marieclaire_rodelippen_vervaagdelipranden
Gezien bij: Parijse make-upartieste Violette
Een truc die veelvuldig wordt toegepast door make-upartiesten is het vervagen van de liprand om rode lippen geschikter te maken voor overdag. Met een kwastje of een wattenstaafje werk je de lipstick uit tot hoe je zou willen dat je mond eruitzag na een stevige kus van je partner. Hou de rest van je make-up minimaal, deze look is nonchalant en cool. Alsof je door je volle agenda geen tijd hebt gehad om na je laatste afspraak je make-up bij te werken.
Proberen met: Retro Matte Liquid Lipcolour van M.A.C, € 24,50

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Colour blocking, Gloss, Liquid lipcolour, Liquid lipstick, Rode lippen.