Voor wie houdt van rijke smaken met een tropische twist, is deze mocktail met koffie – ontwikkeld door Nespresso – een must-try.
Zo bereid je de Double Espresso mocktail
Benodigdheden
- 80 ml Unforgettable Double Espresso van Nespresso
- 5 ijsklontjes
- 10 ml vanillesiroop
- Sap van een biologische limoen (ca. 5 ml)
- 100 ml ananassap
- 1 snufje gemberpoeder
- 1 plakje verse ananas + 2 bladeren
- 1 tl bruine suiker
Bereiding
- Doe 10 ml vanillesiroop, het limoensap, 100 ml ananassap en een snufje gemberpoeder in een shaker. Goed roeren en even apart zetten.
- Spoel de shaker schoon en voeg 3 ijsklontjes toe. Schud stevig voor 10 seconden. Zet vervolgens 1 capsule van de Unforgettable Double Espresso rechtstreeks in de shaker, voeg nog 2 ijsklontjes toe en schud opnieuw – dit keer 15 seconden.
- Schenk het fruitige mengsel in een glas en giet de espresso voorzichtig over de achterkant van een lepel erbij. Zo krijg je die mooie gelaagde look.
- Bestrooi een plakje ananas met bruine suiker en karamelliseer met een brander. Prik het plakje op de rand van je glas en voeg een paar ananasbladeren toe voor een tropisch effect.
Waarom proberen?
Dit alcoholvrije alternatief voor de populaire espresso martini bewijst dat een goede mocktail niet onderdoet voor zijn alcoholische broer. Sterker nog, de rijke smaak van koffie en de frisse tropische twist maken het een drankje dat bij iedereen in de smaak valt.