Prix d’Excellence de la Beauté: deze beautyproducten vielen in de prijzen!
© Thomas Legrève

Prix d’Excellence de la Beauté: deze beautyproducten vielen in de prijzen!

Leestijd: 6 min

Elk jaar komen er duizenden nieuwe schoonheidsproducten op de markt. Negen Belgische beautyjournalisten staken de hoofden samen en kozen de beste, de meest vernieuwende en de meest doelgerichte producten van het jaar voor de Prix d'Excellence de la Beauté, de beauty awards van Marie Claire. Ontdek hier de vijf winnaars, oftewel, de crème de la crèmes van de beautyproducten!

1.Verzorging

Double Serum

prix d'excellence de la beauté

Het serum werd ontwikkeld in 1985 en was een pionier omdat ze dankzij haar inventieve flacon een olie- en waterformule kon combineren. Nu is het serum aan haar achtste editie toe en slaagt ze er keer op keer in haar formule te verbeteren. Ze stimuleert de vijf vitale huidfuncties om je huid zo lang mogelijk jong te houden. Nu werd het serum aangepast met een actief ingrediënt dat de communicatie tussen de cellen verbetert. De lipiden in je huid hebben namelijk microdomeinen die celreceptoren bevatten, zij geven de boodschappen tussen de cellen door. Maar wanneer je ouder wordt, dommelen die receptoren in waardoor ze minder goed ‘horen’. Een extract van kurkuma dat rijk is aan turmeron bewees die celontvankelijkheid te verbeteren en werd toegevoegd aan de formule. Het nieuwe serum bevat geen siliconen meer. Wel 20 planten die na jaren onderzoek het meest effectief bleken in de strijd tegen huidveroudering.

Het verdict van de jury van de Prix d’Excellence de la Beauté:

Emilie Sadre: “Wanneer een bestseller zich verbetert in haar formule en doeltreffendheid, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen. Een plezier om te smeren. Een bewezen doeltreffendheid en een hoogtechnologische formule die de taal van de jeugd spreekt, daar zeggen we “ja” tegen!”. Laura de Coninck: “Ik was al grote fan van het serum. Wanneer zo’n topper er nog beter op wordt en bovendien geen siliconen meer bevat kan ik dat alleen maar luid toejuichen. Dubbel en dik verdiend!” Isabelle Blandiaux: “Ik hou ervan dat het serum enerzijds heel voedend en tegelijkertijd heel fris is. Het is een erg volledig product in die zin dat het veel éclat en comfort geeft, maar je huid ook egaliseert en haar huidkorrel verbetert. Je gebruikt het met of zonder hydraterende crème, afhankelijk van je behoefte. Na een maand gebruik, voelt mijn huid zachter en gladder. Ik hou er ook van dat het merk haar formule steeds verbetert zonder daarbij de naam aan te passen en deze vernieuwing uit te spelen als marketingstunt”. Claire Thys: “Deze klassieker was al een topproduct, maar het feit dat Clarins met succes de minerale oliën uit de formule heeft gehaald – en ervoor gezorgd heeft dat deze even krachtig (of krachtiger is) is als voorheen – verdient een dikke pluim”.

prix d'excellence de la beauté

Onze jury, van links naar rechts: Elisabeth Bungeneers (Flair), Belen Ucros (Marie Claire), Laura de Coninck (Marie Claire), Sofie Albrecht (Feeling), Emilie Sadre (Femme d’Aujourd’hui), Emma Gelaude (Blogster), Isabelle Blandiaux

/

2. Make-up

Maybelline, Tatoo Brow Encre à Sourcils Peel Off

Prix d'Excellence de la beauté

Een product dat je wenkbrauwen drie dagen lang maquilleert dankzij haar hoog gepigmenteerde formule. Je brengt het aan met een fijn borsteltje en je laat het product 20 minuten tot 2 uur inwerken. Het opgedroogde vliesje trek je er vervolgens af. Het resultaat is een mooie en natuurlijk bijgetekende wenkbrauw waar je drie dagen geen omkijken meer naar hebt.

Het verdict van de jury van de Prix d’Excellence de la Beauté:

Sofie Albrecht: “Dit product bespaart je een bezoek aan de browbar. Op 20 minuten kleurt het je wenkbrauwen. De gel brengt vlot aan en kleurt niet buiten de lijntjes”. Virginie Draelants: “Het innoverende aspect van dit product beviel me meteen: dit zagen we nog niet eerder. De geste is ludiek, een beetje magisch en heeft een verrassingseffect. Het lijkt op het eerste zicht niet zo, maar uiteindelijk is deze wenkbrauwinkt makkelijk te gebruiken. Het resultaat is erg naturel en houdt drie dagen lang, en dit voor een prikje.” Elisabeth Bungeneers: “Een beetje scary om te gebruiken, aangezien je het opgedroogde laagje weer van je wenkbrauwen moet trekken als een pleister, maar geen zorgen, er komt geen enkel haartje mee en het resultaat is erg natuurlijk.” Claire Thys: “Een handige make-uptool voor wie geen vaste hand heeft en toch wil genieten van mooi aangezette wenkbrauwen. Het langdurige en natuurlijke resultaat is alleen maar een plus”. Belen Ucros: “Een effectief alternatief dat het midden houdt tussen permanente- en vluchtige make-up.”

/

3. Haar

Biolage gamme R.A.W.

Prix d'Excellence de la beauté

L’Oréal daagde haar wetenschappers uit om formules van natuurlijke oorsprong te ontwikkelen die betere resultaten leverden dan andere formules. Het resultaat is een hoogkwalitatieve productenlijn die zo natuurlijk en puur mogelijk is. Wanneer er geen natuurlijk alternatief werd gevonden voor een bepaalde stof, werd er voor een ingrediënt gekozen dat de natuur respecteert, van productie tot eindgebruik. Dus niet enkel voor je haar het beste, maar ook voor de natuur. De shampoos geven een intense verzorging, herstel en glans. Ze bevatten tot 100 procent natuurlijke ingrediënten, hebben tot 99 procent biologisch afbreekbare formules en bevatten geen sulfaten, parabenen of siliconen.

Het verdict van de jury van de Prix d’Excellence de la Beauté:

Emma Gelaude: “Een erg voedend shampoogamma, dus een echte topper voor mijn droog haar. Hij ruikt heerlijk naar kokosnoot en heeft een streepje voor omwille van haar bio-aspect!” Laura de Coninck: “Wanneer een wereldspeler zoals L’Oréal een grote inspanning doet om zo natuurlijk en ecologisch mogelijk te zijn zonder in te boeten aan de kwaliteit, maakt me dat erg blij. De shampoo maakt grondig schoon en de conditioner maakt je haren in een mum van tijd heerlijk zacht en doorkambaar. Enkel lof voor dit gamma.” Virginie Draelants: “Het waren de verpakkingen die me als eersten wisten te verleiden. Nadien het ‘goed voor de planeet en goed voor jou’-aspect”. Emilie Sadre: “Goede producten en ecologische verpakkingen, precies wat we in 2018 verwachten.” Belen Ucros: “Goed voor de planeet, goed voor je haar, goed voor je gezondheid: als cosmetische firma’s zoals L’Oréal zich lanceren in de strijd voor een groenere planeet, maakt dat een groot verschil.” Sofie Albrecht: “Natuurlijke producten die niet inboeten op gebruiksgemak en sensorialiteit.”

/

4. Bio

Puressentiel Coffret Beauté de la Peau, Elixir Essentiel BIO + zuignap

Prix d'Excellence de la beauté

Een zuignap die je huid vacuüm trekt zodat je bloed naar de oppervlakte wordt gezogen en weer met volle kracht door je weefsels stroomt. Resultaat? Je huid maakt meer elastine en collageen aan, wordt strakker en straalt meer. Deze vacuümtechniek wordt al jaren gebruikt in schoonheidscentra en wordt meestal toegepast op probleemzones die om een betere doorbloeding vragen. Het is een van de weinige efficiënte methodes in de strijd tegen cellulitis. Puressentiel lanceerde twee jaar geleden reeds een zuignap bij haar verstevigende lichaamsolie waarmee je jezelf een doeltreffende massage kon geven. Nu brengt het merk een kleine zuignap op de markt voor het gezicht die je gebruikt in combinatie met een heerlijke, natuurlijke gezichtsolie met 4 essentiële oliën en 4 plantaardige oliën. Dat niemand daar eerder aan heeft gedacht?! (Lees hier onze ‘getest’)

Het verdict van de jury van de Prix d’Excellence de la Beauté:

Elisabeth Bungeneers: “Die Vacu Dop is echt een uitvinding! Vooral wanneer je last hebt van een doffe teint, zorgt de zuigkracht van deze dop ervoor dat je weer een gezonde kleur krijgt. Een must tijdens de wintermaanden”. Laura de Coninck: “Deze combinatie van natuurlijke oliën voor het gezicht voelt erg aangenaam aan maar bovenal is het het vacuüm werktuigje dat het grote verschil maakt. Voor de versteviging van het lichaam bleek vacuüm therapie erg effectief, een prima idee om dit door te trekken naar het gezicht. Elke avond twee minuten massage resulteert in een opvallend mooiere, frissere en meer elastische huid. De perfecte aanmoediging om dit avondritueel verder te zetten.” Belen Ucros: “Een natuurlijke lifting zonder invasieve ingrepen aan een democratische prijs, dat verdient een applaus!” Virginie Draelants: “Ik was eerst geïntrigeerd door de roze dop en of me dat wel zou lukken om hem goed te gebruiken. Maar de handeling verloopt na even proberen vrij intuïtief. Hij benadert de massagetechnieken van het schoonheidsinstituut. De olietextuur van het elixir helpt om de zuignap over je huid te doen glijden. Ook hou ik van het parfum en de textuur van de verzorging op basis van essentiële, plantaardige oliën.” Emma Gelaude: “Een welnessgevoel in je eigen badkamer, en het werkt! Mijn huid ziet er strakker en stralender uit.”

/

5. Publieksprijs

Shiseido WASO

De prijs van de lezeres ging naar deze nieuwe WASO gezichtsverzorgingslijn van Shiseido. Een duidelijk signaal dat we vandaag de voorkeur geven aan eenvoud. Ontworpen voor millennials volgens de Japanse culinaire washokutraditie. Die techniek gebruikt geen additieven en garandeert dat elk ingrediënt met respect voor de natuur is vervaardigd. Ze laat toe dat de volledige botanische cel gebruikt wordt zonder dat ze beschadigd wordt. Zo behouden de cellen hun natuurlijke balans en frisheid en bieden ze nog meer bescherming tegen stress van buitenaf. Zelfs haar aangename, zachte geur heeft extra troeven: ze krikt je humeur op en heeft een relaxerende werking. Dat alles lijken onze lezeressen erg te appreciëren. Ook haar sobere maar grappige verpakkingen vallen duidelijk in de smaak.

prix d'excellence de la beauté

De prijsuitreiking in Parijs, zo ging het er aan toe:

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Beste producten, Biolage, Clarins, Marie Claire, Maybelline, Prijs, Prix d'excellence de la beauté, Puressentiel, WASO, Wedstrijd.