GETEST: De Coffret Beauté de la Peau (met zuignap) van Puressentiel
© Shutterstock

GETEST: De Coffret Beauté de la Peau (met zuignap) van Puressentiel

Leestijd: 1 min

Een zuignap voor je gezicht? Het klinkt raar, maar het werkt wel. Je huid wordt immers vacuüm getrokken, bloed wordt naar de oppervlakte gezogen en stroomt weer met volle kracht door je weefsels. Resultaat? Je huid maakt meer elastine en collageen aan, wordt strakker en straalt meer.

Wat het is

Deze vacuümtechniek wordt al jaren gebruikt in schoonheidscentra en wordt meestal toegepast op probleemzones die om een betere doorbloeding vragen. Het is een van de weinige efficiënte methodes in de strijd tegen cellulitis.

Niet voor niets lanceerde het merk Puressentiel twee jaar geleden een zuignap bij haar verstevigende lichaamsolie. Op die manier kon je zelf je huid een doeltreffende massage geven en ook echt resultaat verwachten. Nu brengt Puressentiel ook een klein formaat van zuignap uit om het gezicht mee te behandelen. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Het vraagt wat meer tijd in de badkamer, maar dat hebben we er graag voor over.

Wat het doet

Deze week ging ik elke avond aan de slag met het kleine roze werktuigje. Na even oefenen, ben je er vlot mee weg. Eerst breng je een laagje van de natuurlijke olie met muskusroos en strobloem (immortelle) aan. Dan duw je de zuignap toe, zet hem tegen je huid en laat je los.

De bedoeling is dat de huid naar binnen wordt gezogen. Zo laat je de zuignap over je gezicht glijden. telkens wanneer hij lost probeer je de huid gewoon weer vast te zuigen. Je eindigt met een drainerende beweging richting je slapen. Voor rond je ogen heeft het apparaatje aan de andere zijde een metalen balletje dat over je gezicht kan rollen.

Ons verdict

Na een week merk ik echt resultaat. Mijn huid was vaal sinds mijn zomers bruin verdween en ze ziet er terug een stuk frisser uit. Deze zuignap en zijn bijhorende olie hebben zeker hun plaats in je beautyritueel verdiend.

Coffret Beauté de la Peau, Elixir Essentiel BIO + de zuignap, Puressentiel, apotheek, € 53,90.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Anti-age, Essentiële olie, Huidverjonging, Puressentiel.