Pop-up: circulair Gents modelabel Studio Ama lanceert eerste wintercollectie
© Studio AMA

Pop-up: circulair Gents modelabel Studio Ama lanceert eerste wintercollectie

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

De eerste wintercollectie van het ecologische start-up Studio Ama is een feit. Na rugzakken en sweaters, brengt Soraya Wancour vanaf 25 september eenvoudige en tijdloze designs aan, die je onafhankelijk van modetrends kan blijven dragen.

/

Studio Ama

Studio AMA is een broedplaats voor een alternatief model binnen de mode industrie. Het label gelooft in slow fashion, de kracht van eenvoud en elegantie. Het wil de manier waarop we consumeren veranderen én uitdagen.  Transparantie wordt hoog in het vaandel gedragen waardoor alle onderdelen in de keten in vraag gesteld kunnen worden én klanten weloverwogen een beslissing kunnen nemen. Verantwoord design komt tot leven: kledingstukken en accessoires worden gemaakt uit restafval van lokale textielindustrieën. Gezien ze werken met lokale bedrijven creëeren ze werkgelegenheid voor personen die minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Als ontwerper, maker en met groen hart startte ik Studio AMA, om duurzame mode toegankelijker te maken. Ik volgde “Création de Mode et Stylisme” aan het Brusselse La Cambre en werkte als freelancer, stylist en ontwerper voor verschillende bedrijven, artiesten en particulieren – Soraya Wancour

Naast kledingstukken biedt AMA ook workshops aan om duurzaam gebruik van kleding centraal te stellen. Op maat van de doelgroep worden vaardigheden aangeboden voor ver- en herstelwerk. Van bewustmaking gesproken!

/

FW19

Voor het produceren van de wintercollectie maakte Soraya gebruik van reststromen in de textielindustrie. Reststromen zijn technische tests of productiestalen met kleine fouten. Door het een tweede leven te geven, werd het gered van de afvalberg. Bij Marie Claire zijn we ervan overtuigd dat we met z’n allen langzaamaan moeten ijveren voor een duurzamer leven. En dat begint allemaal met bewuster shoppen.

De collectie, met 35 gerecupereerde stoffen, wordt woensdag (25 september) gelanceerd. Wil je een duurzaam stuk in je garderobe? Breng dan zeker eens een bezoekje!

  • Nederkouter 11, 9000 Gent
  • 25-29 september
  • Facebook

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: ‘Woman to watch: Charlotte Pringels

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ecologisch, Restafval, Slow fashion, Soraya Wancour, Studio Ama, Wintercollectie.