Zet je ogen en lippen in de verf met de Pantone trendkleur van 2018, ultraviolet
© L'Oréal Paris X Balmain

Zet je ogen en lippen in de verf met de Pantone trendkleur van 2018, ultraviolet

Door Belen Ucros en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Move over Greenery, want in 2018 is ultraviolet de kleur van het jaar. Net zoals elk jaar selecteert Pantone de kleuren die niet alleen je interieur en garderobe gaan domineren, maar ook je make-up! Wij selecteerden enkele van onze favoriete ultraviolette producten.

Het Pantone color institute staat al jaren aan de zijlijn van de grootste ontwerpers en modehuizen. Elk jaar adviseert het bedrijf de industrie over de kleurkeuze van hun ontwerpen. Volgens Leatrice Eiseman, de directrice van het instituut, hebben ze dit jaar voor ultraviolet gekozen, omdat het een kleur is die onze creativiteit stimuleert.

“We leven in een tijd die verbeelding en inventiviteit vereist. Deze kleur verhoogt ons bewustzijn en drijft ons potentieel tot het uiterste. Van het verkennen van nieuwe technologieën tot de spirituele dimensie, ultraviolet opent de deuren naar de toekomst.”

Ultraviolet is verfijnd en mysterieus en heeft niets meer te maken met het hippietijdperk. Het bewijs: de kleur werd al gespot in collecties van verschillende stijlvolle merken zoals Balenciaga en Carolina Herrera.

Een ultraviolette blik

Ultraviolet is een opvallende kleur dat je een hypnotiserende look bezorgd. Het goede nieuws is dat de kleur mooi staat bij alle oogkleuren. Je brengt de kleur best als een halo op het ooglid en met een pruimkleurig potlood kan je de bovenste en onderste wimpers extra benadrukken. Om de look nog wat op te lichten kies je voor een delicate lila tint dichtbij de wenkbrauwboog.

 

Ultraviolette lippen

Ultraviolette lippenstift is iets gewaagder dan koraalrood of poederroze, maar het is nog steeds meer draagbaar dan gothic zwart of smurfenblauw. Nog niet helemaal overtuigd? Als je kiest voor een mat exemplaar, bezorgt het je huid een extra gloed.

Wees natuurlijk wel evenwichtig bij het aanbrengen van je make-up. Een ultraviolette lippenstift combineer je best met een verfijnde en zachte ooglook. De klassieke regel die stelt dat je enkel de aandacht vestigt op de lippen of op de ogen is hier je beste vriend.

Bij een make-uplook met paarse lippen is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid er gelijkmatig uit ziet. De opvallende kleur zorgt ervoor dat roodheid en imperfecties extra benadrukt worden.

 

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Kristen Leanne, Pantone, Ultraviolet, Urban Decay.