Ultraviolet, de kleur van het jaar 2018 volgens Pantone
© Instagram @pantone

Ultraviolet, de kleur van het jaar 2018 volgens Pantone

Door Anouk Van Gestel
Leestijd: 1 min

Het kleureninstituut Pantone heeft Ultraviolet verkozen tot de kleur van het jaar 2018. De levendige kleur (die de plaats inneemt van de kleur Greenery) zal de komende tijd ongetwijfeld veelvuldig opduiken in mode, make-up en interieur. Dit is alvast onze selectie.

Voor Pantone symboliseert Ultraviolet “originaliteit, vindingrijkheid en een visionair denken over de toekomst”. Maar de kleur, die geliefd was bij popiconen zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrix, staat ook voor artistieke zelfexpressie.

De kleur violet zou ontstaan zijn door karmijnzuur (afkomstig van de cochenilleluis) te laten weken in warm water, maar ook door een witte stof te verven met bosbessensap. Hoe dan ook, de dubbelzinnige kleur is niet warm, maar ook niet koel en bevindt zich ergens tussen blauw, magenta en paars.

Violet staat voor adel, magie en mystiek. Combineer de kleur met groen voor een gedurfd en trendy geheel, met zwart voor een chique look of met currygeel voor een flamboyant contrast. Klaar voor Ultraviolet?

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 2018, Pantone, Trendkleur, Ultra violet, Violet.