Otomat, een Belgische pizzabeleving met een hoek af, stelt zijn zomermenu voor
©

Otomat, een Belgische pizzabeleving met een hoek af, stelt zijn zomermenu voor

Leestijd: 1 min

Otomat, het Belgische pizzarestaurant met een hoekje af, stelt zijn zomermenu voor. Het nieuwe menu belooft een verfrissende en smakelijke ervaring, afgestemd op de zomerse maanden. 

Met een selectie van verrassende en smakelijke pizza’s, geïnspireerd door zowel wereldse invloeden als Belgische klassiekers, is het zomermenu een must-try voor elke pizzaliefhebber.

Otomat heeft de pizza-ervaring opnieuw uitgevonden met een unieke Belgische twist. De pizzabodems worden bereid met dezelfde biergist die gebruikt wordt voor het brouwen van Duvel bier en krijgen drie dagen de tijd om te rijzen. Dit leidt tot een uiterst dunne en krokante bodem, die de basis vormt voor hun bijzondere pizza’s. De toppings zijn van de hoogste kwaliteit en worden gecombineerd met verrassende bierpairings, wat resulteert in een geheel nieuwe pizzabeleving.

Spicy curry legumaise en kokosvlokken

De zomerse pizza’s die je vanaf deze week op de kaart kunt vinden: Zorba The Freak met coeur de boeuf tomaten, aubergine, feta, zure room, rode pepers en munt, Kaiser Chicks met gegrilde kip, ansjovis, Romeinse sla met Caesar dressing en Grana Padano schilfers en Las Vegas: spicy curry legumaise, jonge bladspinazie, champignons, kokosvlokken, knoflook en sojayoghurt espuma.

Het menu van Otomat bevat ook twee plantaardige pizza’s. Dit is niet alleen om de planeet te beschermen, maar ook om te laten zien dat pizza net zo lekker kan zijn zonder kaas en/of vlees.

Otomat of notomat

Bij Otomat krijgen bezoekers meteen de vraag: “to Otomat or Notomat?”. Dit betekent kiezen tussen een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of een variant met zure room of groentespread (‘no tomate’). Beide opties zijn absoluut heerlijk. Voor degenen die niet kunnen kiezen, is het delen van verschillende pizza’s met tafelgenoten een speciaal ontwikkeld concept. Hieruit is ook de naam Otomat ontstaan.

Iconische pizza’s

Otomat staat bekend om zijn hemelse pizza’s, die ongebruikelijke combinaties bieden die nergens anders te vinden zijn. De nadruk ligt op de allerbeste (Belgische) producten, allemaal met een vleugje rock & roll. De pizza’s van Otomat zijn gemaakt om te delen. Ze worden van tevoren in stukken gesneden zodat ze gemakkelijk opgepakt en gedeeld kunnen worden, ideaal voor een gezellige tijd met een grotere groep. Reserveren kan voor groepen van 8 personen of meer.

Lees ook: Waarom wil iedereen plots zuurdesembrood op zijn bord?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Otomat, Pizza.