Shopping: dit zijn onze 7 favoriete adresjes in Luik
© Instagram @lessismore_interieur @clarisses68

Shopping: dit zijn onze 7 favoriete adresjes in Luik

Door Alexandra Goffart en Emma Verbeke
Leestijd: 4 min

Sinds enkele jaren waait er een nieuwe wind door de stad Luik en dat  zorgde voor de komst van heel wat hippe winkels. Concept stores, vintage winkels, prachtige decoratiewinkels... Veel Luikse jongeren wagen de stap om zelf iets te ondernemen en samen blazen ze de stad nieuw leven in. Er is dus geen gebrek aan leuke nieuwe adresjes om te winkelen in Luik. Dit zijn onze favorieten!

Alinéa concept store

Deze schattige pop-up conceptstore opende pas in september zijn deuren en het was meteen een groot succes. De winkel werd opgericht door Alicia Perugini. In haar winkel combineert ze moeiteloos de minimalistische Scandinavische stijl met de laatste modetrends. Niet alleen de winkel ziet er fantastisch uit, maar ook alle aangeboden merken zijn stuk voor stuk de moeite waard. Je vindt er de meest trendy stukken voor aangename prijzen!

La tendance de cette entre-saison : le Teddy Coat #alinea_conceptstore #vetements #decoration #lifestyle #newco

Een bericht gedeeld door alinea_conceptstore_liege (@alinea_conceptstore_liege) op

Alinéa Concept Store: Place Xavier Neujean, 13D, 4000 Luik.

/

Wattitude

Dé Belgische winkel bij uitstek. In Wattitude vieren ze allerlei soorten Waalse ambachten. In de winkel kan je een groot assortiment aan kleine schatten ontdekken en dat allemaal tegen lage prijzen. De kleurrijke producten van Wattitude toveren zonder twijfel een glimlach op je gezicht. Mode, sieraden, boeken, design en eten: je vindt het allemaal in de gezellige winkel van Emmanuelle Wégria. Eenmaal je de winkel binnenstapt, is het moeilijk om te weerstaan aan de leuke én goedkope producten van Waalse makelarij.

Rendez-vous chez Wattitude à Liège ••• #Handing #Deposit #Store #Liege #Creations #PrettyDesign #ScreenPrinting #MadeInBelgium

Een bericht gedeeld door P r e t t y D e s i g n • (@prettydesign_creations) op

Wattitude: rue Souverain-Pont, 7, 4000 Luik.

/

Velvet

Het is niet altijd eenvoudig om goede vintage adresjes te vinden, maar Velvet is een absolute aanrader. In de trendy winkel krijgen de leukste tweedehands stukken een nieuw leven ingeblazen. Je vindt er bijvoorbeeld de klassieke Levi jeans naast kleurrijke colorblock truien, maar als je nog wat beter zoekt, kan je ook naar huis gaan met een zeer uniek stuk.

Velvet: Quai Sur-Meuse, 17b, 4000 Luik.

/

La Maisonnerie

La Maisonnerie is onze favoriet van het seizoen. Het is de decoratiewinkel die nog ontbrak in Luik. Vroeger was La Maisonnerie l’office Café, een co-working ruimte gebaseerd op het Scandinavische concept hygge. Dankzij hun totaal vernieuwde look is de winkel de plaats bij uitstek om te winkelen en te genieten van een heerlijke tas koffie. In de winkel vind je allerlei leuke meubels die Pinterestwaardig zijn. We krijgen zin om onze woning te herinrichten van zodra we binnenstappen!

Ce mercredi, sur le webzine, on vous emmène dans le cocon cosy de la Maisonnerie ✨

Een bericht gedeeld door Boulettes à la liégeoise (@team.boulettes) op

La Maisonnerie: Rue Souverain-Pont, 26, 4000 Luik.

/

Clarisse 68

De perfecte mix tussen vintage en nieuwe mode en decoratie vind je bij Clarisse 68. Je wordt op slag verliefd op de decoratiestukken en de modemerken zijn stuk voor stuk aantrekkelijker dan de ander: The Kooples, Selected, Bensimon, No Name, Love Stories, Cluse… Er is weinig nodig om het concept van Clarisse 68 uit te leggen. Als je er binnenstapt voor een trui, kom je buiten met een leuke plant en een vintage stoel. Onmogelijk om te weerstaan.

Clarisse 68: Rue des Clarisses, 68, 4000 Luik.

/

Maholo

Een ethische boetiek vol met mooie en verantwoorde koopwaar. Op het vlak van mode vind je er kleding die het milieu, mens en dier respecteert. Dit drievoudige criterium was essentieel voor de twee zussen, Nora en Smahane, die het concept Mahola hebben opgericht. “Anders consumeren” is hun credo en hun volledige winkel nodigt ons dan ook uit om trager te consumeren.

Mahalo: Rue de l’Université, 35, 4000 Luik.

/

Ginette

Een elegante en feeërieke boetiek met een hoog Instagram gehalte. Als je op zoek bent naar internationale merken die moeilijk te vinden zijn, ben je bij Ginette aan het juiste adres. Je vindt er de coolste merken zoals Anine Bing, Magali Pascal, Sincerely Jules, Ganni en Kelly Love. Het zijn allemaal merken die al erg populair zijn op sociale media, maar die nog moeilijk bij ons te verkrijgen zijn.

S a t u r d a y . L o v e . #bing #display #window #aninebing #newseason #chic #casual #store #shopping #saturday #sunny @ginette_shop_liege

Een bericht gedeeld door Ginette Shop Liege (@ginette_shop_liege) op

Ginette: Rue Saint-Adalbert, 7, 4000 Luik.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Citytrip, Ginette, Luik, Shopping, Vintage.