Deze kleurencombinatie was het van het tijdens New York Fashion Week
© Launchmetrics Spotlight

Deze kleurencombinatie was het van het tijdens New York Fashion Week

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Waar het vroeger nog als een ware fashion crime werd bestempeld, is de kleurencombinatie zwart en donkerblauw nu een echte hit. Tijdens New York Fashion Week koos men zowel op als naast de catwalk spontaan voor een zwart/navy outfit.

/

Jarenlang was het een ongeschreven regel in modeland dat je zwart en donkerblauw maar beter niet kan combineren. Dit omdat de 2 kleuren net iets te hard op elkaar lijken om te voldoen aan de eisen van een gevarieerd kleurenpalet. Tegelijk zijn zwart en navy nog iets te verschillend om te spreken van een monochrome look. Maar daar komt dus nu verandering in.

Op New York Fashion Week werd afgelopen week bewezen dat zwart en donkerblauw de ideale combinatie is. Zo sloop de combo in verschillende herfst/winter collecties en dook hij op in een heleboel street fashion outfits. De reden dat de 2 kleuren opeens zo vaak voorbijkomen is niet ver te zoeken. De kleurencombinatie sluit namelijk perfect aan bij de laatste trends. Zo hebben kleuren als zwart en navy een chique en rijkelijke uitstraling wat past bij zowel de silent luxury als de mob wife trend.

Street fashion New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: De ‘mob wife aesthetic’ verovert TikTok, maar krijgt ook kritiek

/

Zwart en donkerblauw op New York Fashion Week

Khaite

Als er een merk de toon heeft gezet als het gaat om silent luxury is het wel Khaite. Het komt dan ook niet als een verrassing dat hun volledige defilé in het teken stond van de combinatie zwart/navy. Hun collectie bestaat uit lange mantels, elegante rokken en verfijnde jumpsuits. Khaite bewijst dat silent luxury en de combo zwart en donkerblauw hand in hand gaan.

Khaite New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

/

Christian Cowan

Dat de mix van zwart en donkerblauw ook feestelijk en glamoureus kan zijn, bewees Christian Cowan. Het merk pakte uit met een uitdagende glitterrok, gecombineerd met een navy top. Het is dus niet omdat je voor een neutraal kleurenpalet kiest dat je niet kan opvallen.

Christian Cowan New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Dit waren de hoogtepunten van New York Fashion Week

/

Bibhu Mohapatra

Het New York-based modemerk Bibhu Mohapatra kon absoluut niet verstoppen dat het een grote voorstander is van de trend. Zo slopen er een hele hoop blauw/zwarte outfits in de collectie. Van navy kunnen we hier niet echt spreken, Bibhu Mohapatra ging voor een eerder elektrisch blauwe kleur wat de outfits er nog net dat tikkeltje meer doet uitspringen.

Bibhu Mohapatra New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

/

Proenza Schouler

Hebben we het over stille luxe, dan kunnen we ook Proenza Schouler absoluut niet vergeten. Ook zij stelden op deze editie van New York Fashion Week niet teleur en schotelden een aantal verfijnde (zwart/blauwe) outfits voor. Proenza Schouler bracht ons luxe zonder dat het te braaf werd. Dat deed het merk onder andere door een elegante mantel te combineren met een stoere lederen broek.

Proenza Schouler New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Deze drie Belgische modemerken lanceren een accessoirecollectie

/

Carolina Herrera

Voor wie het toch wat moeilijk heeft met het doorbreken van (ongeschreven) moderegels biedt Carolina Herrera de perfecte overstap. Zo is het algemeen geweten dat zowel zwart als blauwe denim met werkelijk alles te combineren is. Door een navy item uit denim te combineren met een zwart stuk blijf je dus toch nog binnen je comfortzone.

Carolina Herrera New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

/

Coach

Het Amerikaanse modemerk Coach liet zien hoe je de perfecte balans vindt tussen comfy en classy door een hoodie te combineren met een oversized blazer. Zie deze outfit nu in kleuren als navy en zwart en je krijgt een look die comfortabel aanvoelt en er tegelijk opgekleed uitziet.

Coach New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

/

Tommy Hilfiger

Dat Tommy Hilfiger een boontje heeft voor de donkerblauw is al lang geen geheim meer. De kleur komt voor in zowat elke collectie in combinatie met rood en wit, de andere kleuren van het Tommy logo. Maar op New York Fashion Week bewees ook dit merk dat de kleur nog beter tot zijn recht komt in combinatie met zwart. Zij toonden een aantal schoolgirl looks die je in gedachte doen verdwalen in een dure kostschool.

Tommy Hilfiger New York Fashion Week

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Topmodel Georgia May Jagger over stijl, trends en duurzaamheid

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, New york fashion week.