Topmodel Georgia May Jagger over stijl, trends en duurzaamheid
© Pers

Topmodel Georgia May Jagger over stijl, trends en duurzaamheid

Leestijd: 2 min

Georgia May Jagger is het gezicht van de nieuwe campagne van het Duitse modelabel Armed Angels. We vroegen het Britse topmodel naar haar ultieme must-haves en haar stijliconen.

/

Georgia May Jagger kreeg gevoel voor stijl en elegantie met de paplepel ingegoten. Haar moeder is namelijk het iconische topmodel Jerry Hall en Rolling Stone Mick Jagger. Het model straalt in de jongste campagne van het duurzame Duitse merk Armed Angels.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl in enkele woorden omschrijven?

“Ik ben een glamoureuze tomboy. Ik draag graag broeken en laarzen maar soms ook opvallende make-up en een elegante jurk. Het is een mix van alles.”

Welke modetrends vind je op dit moment het spannendst?

“Ik hou van dingen die klassiek zijn en lang meegaan: een geweldige jas, een mooie zwarte jurk, een goed zittende jeans. Op dit moment ben ik op zoek naar platte laarzen. Dat soort dingen dus. Ik geloof in het concept van minder dingen hebben en geen dingen kopen alleen omdat ze er glimmend en nieuw uitzien, om er dan na één of twee keer achter te komen dat je ze niet meer wilt dragen.”

Is er een bepaalde plek die je inspireert en je stijl heeft beïnvloed?

“New York is een inspirerende stad omdat je zoveel verschillende stijlen ziet en mensen zich niet inhouden. Je ziet er mensen die casual chic gekleed gaan, maar je ziet ook mensen in veelkleurige outfits. Je komt leuke winkeltjes tegen terwijl je willekeurig door de stad verdwaalt, en het is ook de beste plek voor tweedehandswinkels.”

Pers

Welk advies heb je voor vrouwen om hun eigen unieke stijl te vinden én te behouden?

“Volg niet altijd strikt wat trends zeggen dat je moet dragen, ze passen immers niet altijd bij je. Ga in plaats daarvan op je gevoel af en kies wat je echt mooi vindt, in plaats van het gevoel te hebben dat je moet kopen wat in het seizoen is. Hoewel iedereen elke zes maanden nieuwe collecties uitbrengt, is het niet vol te houden om alles te kopen wat nieuw is. Concentreer je dus op wat je leuk vindt en wat je aanspreekt, in plaats van op wat je denkt dat je zou moeten dragen.”

Hoe vind je de balans tussen de huidige trends en tijdloze elegantie?

“Ik heb ik de neiging om meer te investeren in tassen en schoenen dan in jurken. Die kan je steeds opnieuw gebruiken, met jeans en T-shirts of met een jurk. Dat waar ik mijn geld in investeer. Casual kleding en spullen koop in kringloopwinkels of leen van mijn zus en mijn moeder.”

Wie is je stijlicoon?

“Mijn moeder Jerry Hall. Ze ziet er altijd glamoureus en elegant uit.”

Wat is het beste stijladvies dat je hebt gekregen? 

“Het beste stijladvies komt van mijn moeder: more is more. Ze is niet het gereserveerde type als het op mode aankomt en draagt zelden een look zonder make-up.”

Hoe integreer je duurzaamheid in je dagelijks leven?

“Ik probeer plastic te vermijden en loop overal naartoe in plaats van de auto te gebruiken. Ik shop bewust, vermijd onnodige aankopen, koop minder kleding en integreer vintagestukken in mijn garderobe. In mijn eigen beautylijn ‘May Botanicals’ gebruik ik organische en natuurlijke ingrediënten.”

Lees ook: Wij spraken met popster Rina Sawayama, de nieuwe ambassadeur van Zalando Designer

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Duurzaamheid, Trends.