Na Antwerpen, strijkt Aesop neer in Brussel
© Pers

Na Antwerpen, strijkt Aesop neer in Brussel

Door Charlotte Deprez  & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 1 min

In het verticale hoekpand op de vooraanstaande Antwerpse Schuttershofstraat was het bij de opening van de Aesop boetiek koppen lopen. Op elke verdieping vormden zich rijen van mensen zich het merk te omarmen.

Het Australische verzorgingslabel koos Brussel als tweede thuis in België en om het af te maken, mochten Belgische architecten er een al even spectaculair, in Aesop-DNA gedrenkte locatie van maken.

Knap staaltje architectuur

Wereldwijd zijn de Aesop-filialen stuk voor stuk architecturale pareltjes. De boetiek is geen uitzondering. De gevel is elegant en sober, en toch uitnodigend. Het interieur, ontworpen door Bernard Dubois Architects, bestaat uit blonde briketten die sterk doen denken aan de lokale architectuur, en in het bijzonder aan het Flageyplein, dat gebouwd is in dezelfde kleuren. De planken van geborsteld aluminium maken de retro maar moderne look van de winkel compleet.

Huiddiagnose

Eenmaal bekomen van de eerste indruk, kunnen klanten zich tegoed doen aan volledige reeksen huid-, haar- en lichaamsverzorging. Je weet niet waar eerst te beginnen in het overvloedige aanbod, maar daar helpen de cosmetische experts je uiteraard wel bij. Na een huiddiagnose wordt duidelijk welke Aesop-producten het beste bij je huidtype en je persoonlijke behoeften passen.

De grote kracht van Aesop, naast maatwerk? De producten ruiken naar planten, en is herkenbaar na één neussnif. Een volledig gamma voor 100% zonder parabenen.

Post-Poo Drops

Onder de ter plaatse geteste producten onthouden we de Parsley Seed Facial Cleansing Oil, die gemengd met water alle sporen van make-up verwijdert en de huid verzacht, de Redemption Body Scrub, die de geur van de bergen oproept en de Primrose Facial Hydrating Cream, perfect om dood de kou gevatte huid te rehydrateren. Je krijgt heel wat duiding over het gebruik van de producten om een optimale effectiviteit te waarborgen.

Ook de Post Poo Drops kunnen ons bekoren. Deze Aesop uitvinding neutraliseert geurtjes in het kleine kamertje en zet ze om naar een subtiel aroma van citrus.

/

Aesop in een notendop

Aesop werd in 1987 in Melbourne opgericht als een eerlijk cosmeticamerk. Het label ontwikkelt producten uit essentiële ingrediënten, en daarnaast liefst zo weinig mogelijk extraatjes. Naast het hoofdkantoor van het bedrijf, dat nog steeds gevestigd in Melbourne, heeft Aesop kantoren en winkels over de hele wereld: New York, Londen, Parijs, Tokio en Hong Kong, maar dus ook recentelijk Antwerpen en Brussel!

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.