Moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten
©

Moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's moderedactrice Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Neem het leven nooit te vanzelfsprekend. Het lijkt een cliché, maar tijdens Think Pink maand oktober worden we er meer dan ooit aan herinnerd. Kiabi brengt een positieve noot, want het assortiment postoperatieve bh’s wordt uitgebreid met sport – en nachtkleding. Voor de lingerie wordt al 5 jaar samengewerkt met vrouwen die aan borstkanker lijden of voor wie de ziekte gelukkig in het verleden ligt. Het gezicht van de campagne is Amandine, ze kwam in contact met Kiabi nadat ze in 2017 een borstamputatie achter de rug had. Tijdens de ganse maand oktober schenkt Kiabi 1 euro per verkocht artikel met roze lintje aan Think Pink. In 2019 zamelde de modeketen met soortgelijke acties al meer dan 500.000 euro in voor het goede doel.

Meer info: kiabi.be.

Kiabi

/

Love

Het gloednieuwe pre-owned segment van Zalando, waar je vorige Zalando aankopen kan inwisselen voor een tegoedbon. Je ziet in je aankoopgeschiedenis een overzicht van alles wat je ooit bij de big Z online gekocht hebt en je bezorgt je gedragen items daarna gewoon terug. Redelijk confronterend soms, maar je kan op deze manier dus je steentje bijdragen aan de circulaire economie door (toch een stuk minder) deel uit te maken van de wegwerpmaatschappij.

De toekomst is vintage, mensen, Mijn Dior Gaucho bag uit 2002 knikt goedkeurend van ja. Meer info: zalando.be.

Zalando

/

Laugh

Als er iemand is waar ik mij tijdens mijn jaren als wereldreiziger/modegoeroe/grapjas van dienst echt elke keer mee geamuseerd heb, dan is het Tiany Kiriloff. Ik begon ooit als haar stagiaire voor alive.style en sinds 2006 belanden we samen geregeld op de gekste perstrips, in hemelse vintage winkels, en op exuberante feestjes in Parijs/Londen/Milaan, alles speelde zich toevallig of minder toevallig af tijdens fashion week.

Tiany heeft een goed gevoel voor humor en… mode. Duh. Ze is net zoals ik crazy in love met droomschoenen, dus deze collab met Tango komt absoluut niet als een verrassing. De loafers in anacondaprint zijn favoriet. En hallo, koopje!

Loafers € 129,95, Tiany x Tango. Meer info: tangoehoes.com.

Tango

/

Laat Maar

Oh wat lieg ik graag over mijn leeftijd! Op café ben ik al jaren 28, tot mensen er mijn bio op nalezen en toch eens beginnen rekenen. Want nee, iemand die in 2000 de middelbare shool verliet is anno 2020 geen 28. Het is genoeg geweest! Sinds ik er vorige week achterkwam dat ik moet beginnen brillen, heb ik mijzelf de belofte gedaan dat ik vanaf nu braaf uitkom voor mijn echte geboortejaar én mijn -2 gezichtsvermogen. En hoe hou je zoiets nu het best in ere? Met een leesbril van Oliver Peoples natuurlijk.

€ 289, Oliver Peoples. Meer info: oliverpeoples.com

Oliver Peoples

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: De favorieten van de redactie, Elspeth jenkins.