Moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten van de week
©

Moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten van de week

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's moderedactrice Elspeth Jenkins verklapt elke week haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Het tweede hoofdstuk van mijn staycation in Limburg speelt zich af in Genk: het hippere zusje van Hasselt, met vooral jonge creatieve ondernemers zoals printdesigner Marylène Madou en haar prachtige boetiek. Ik verbleef in het Carbon hotel, pal in het centrum. Boek hier een luxekamer als je echt eens een weekendje weg wilt, maar toch zin hebt in een chai latte en een namiddagje vinyl shoppen in plaats van mountainbiken of een wandeling aan zee.

Het hotel en de Carbon Sense City spa op de bovenste verdieping zijn fantastisch, je treft er het leukste urban city uitzicht van de streek, op downtown Genk. In restaurant Gusto kan je à la carte gaan of kiezen voor een degustatiemenu. Ik ben er ooit in geslaagd om hier 2 dagen te verblijven na mijn verjaardag, on the spot geboekt, omdat ik het hier tijdens het diner zo gezellig vond. En ook omdat mijn bestie te dronken was om naar huis te rijden. True Story!

Boek nu een verblijf met 15% korting dankzij de code Marieclaire15, rechtstreeks reserveren via info@carbonhotel.be. Meer info: carbonhotel.be.

rv

Love

Het gebeurt maar 1 keer in een blue moon dat Le Labo een nieuw parfum uitbrengt. En omdat het ondertussen wel goed geweest is met annus horribilis 2020 is het tijd voor een opkikker. Citron 28 komt uit in de City exclusives reeks van het parfumhuis, geuren die telkens een ode zijn aan een stad. Het nummer 28 verwijst naar het aantal ingrediënten. Deze keer viel de beurt aan Seoul. Het parfum, een citrusgeur met noten van jasmijn, gember en musk, zoekt naar een evenwicht tussen originaliteit met een conservatief karakter. Helemaal herkenbaar voor wereldstad Seoul. Nee serieus, ik sta te springen om terug te kunnen reizen en te ontdekken. Maar ik ben vast niet de enige…

Le Labo Citron 28, € 415. Meer info: lelabofragrances.com.

rv

Laugh

Begrijp mij niet verkeerd: ik ben fan van Oil & Vinegar. Ik heb al menig bbq gered/gasten overtuigd met mijn kookkunsten uit een potje van O&V. Maar bij het proeven van deze hot chili salsa dip moest ik lachen. Omdat hij zo pikant is. Een aanrader voor mensen die graag een uitdaging aangaan qua spicy eten. Blussen doe je door de salsa te mixen met verse kaas. Gewoonweg delish!

Wie graag op veilig speelt, houdt het best bij de Limoncello Vinegar voor op salades met bijvoorbeeld koriander. Een favoriet for life die ik deze zomer ontdekte…

Hot chili salsa, € 6,95. Limoncello-azijn, € 9,95.

Laat Maar

Zes uur lang aanschuiven voor de uitverkoop. Wie heeft daar nu zin in of tijd voor? Blijkbaar 10.000 man, als je ziet wat er deze week bij verschillende Brantano vestigingen aan de hand was. We spreken hier echt van rellen. Over schoenen. Nu zijn we zelf niet vies van een paar leuke shoebies, maar dat is wel een brug te ver. Één  shoptip: wanneer je het personeel aan het huilen brengt, ben je niet goed bezig. Shop lokaal en betaal full price. Ook al houdt dit in dat je iets langer moet sparen voor, ik zeg maar iets, dit prachtig paar Morobé’s. Ga je veel meer plezier aan beleven, zeker als je weet dat je een paar shoes hebt gekocht van een topmadam als eigenares Virginie.

De Morobé Pop-up bij The Guest in Knokke loopt nog t.e.m. nu maandag 31/08. Meer info: morobeshoes.com.

rv

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Hotels, Hotspots.