Cadeautip: 7 inspirerende modeboeken voor fashionista’s
© Lannoo, Terra, Manteau

Cadeautip: 7 inspirerende modeboeken voor fashionista’s

Leestijd: 2 min

Een boek onder de kerstboom vinden, is altijd leuk. Zeker wanneer het om een mooi vormgegeven exemplaar gaat met veel prachtige foto's. Wij maakten een selectie van 7 inspirerende modeboeken van zowel Belgische als buitenlandse fashionista's. Je modeverslaafde vriendin of zus zal je eeuwig dankbaar zijn.

1. From Blog to Brand

Boss Lady Laurentine Van Landeghem (25) bouwde haar modeblog op enkele jaren uit tot een succesvol merk. Clouds of Fashion heeft vandaag winkels in Antwerpen, Gent en Knokke en een webshop. In haar boek vertelt ze het verhaal achter Clouds of Fashion en deelt ze meer dan 250 nuttige tips & tricks. Heb jij ook plannen om een eigen (mode)zaak te beginnen? Met From Blog to Brand helpt Laurentine je op weg.

‘From Blog to Brand’, Laurentine Van Landeghem, Lannoo, € 19,99.

/

2. Love x Style x Life

De Coriscaanse Garance Doré begon haar blog in 2006 wat haar één van ’s werelds eerste bloggers maakt. Aanvankelijk was het een soort portfolio voor haar mode-illustraties, maar al snel werden die illustraties aangevuld met fotografie en schrijfsels. In het prachtig geïllustreerde Love x Style x Life deelt Garance op verhalende wijze haar ervaringen op vlak van mode, stijl, carrière en liefde. Ze wil vrouwen inspireren om hun eigen stijl te vinden en dat doet ze steevast met een vleugje humor en die typische Franse twist.


‘Love x Style x Life’, Garance Doré, Spiegel & Grau, € 16,49. 

/

3. Mood of the Day

Na het succes van Little Black Book is Sofie Valkiers al toe aan haar tweede boek. In Mood of the Day geeft de oprichtster van Fashionata tips over hoe je je outfit kan afstemmen op je humeur. Sofie is er immers van overtuigd dat je om je eigen signature style te vinden geen regeltjes moet volgen, maar wel je gevoel. Naast inspirerende stijltips bevat het boek ook heel wat beautytips en hotspots.

‘Mood of the Day’, Sofie Valkier, Lannoo, € 24,99.

/

4. La Parisienne Look Book

Model, mode-icoon, ontwerpster en rasechte Parijzenaar Inès de la Fressange laat je in La Parisienne Look Book zien hoe je met een minimale inspanning toch altijd stijlvol en elegant voor de dag kan komen. Voor elke denkbare situatie suggereert ze een outfit, gaande van ‘eten in een trendy restaurant’, over ‘oudejaarsavond’, tot ‘ik ga naar Coachella’. In elke look combineert ze, net zoals het een echte Parisienne betaamt, tijdloze basics met luxueuzere items.

Modeboeken

‘La Parisienne Look Book’, Ines de la Fressange & Sophie Gachet, Terra, € 20. 

/

5. Make My Dream Work

De Gentse Emma Gelaude richtte in 2007 de allereerste Belgische modeblog op. Dat wil zeggen dat ze 10 jaar ervaring heeft op vlak van bloggen, mode en ondernemen, en die ervaring deelt ze nu graag met iedereen. Make My Dream Work is een handboek voor al wie wil ondernemen in de mode (of eender welke sector), vol met no-nonsense tips, inspirerende quotes en leuke anekdotes.

‘Make My Dream Work’, Emma Gelaude, Manteau, € 24,99.

/

6. Dress Scandinavian

De Scandinavische kledingstijl moet zeker niet onderdoen voor de Parijse, en daar is styliste, blogger en model Pernille Teisbaek het levende bewijs van. Volgens Pernille is het geheim van die typisch minimalistische Scandinavische look dat je tijdloze items op een creatieve manier moet combineren. In Dress Scandinavian geeft ze dan ook heel wat tips over hoe je creatief kan zijn met basisstukken en hoe je verschillende looks kan creëren met een beperkt aantal stuks door out of the box te denken.

‘Dress Scandinavian’, Pernille Teisbaek, Ebury Press, € 16,49. 

/

7. The Good Life

Ze is oprichtster en leading lady van het online modemagazine Belmodo, ze is echtgenote en mama van drie, heeft een druk sociaal leven en komt daarbij ook nog eens altijd stijlvol voor de dag. We vragen ons allemaal wel eens af hoe Tiany Kiriloff dat allemaal bolwerkt. In haar tweede boek The Good Life: tussen luiers en stiletto’s verklapt ze haar geheimen. Wat wij vooral onthouden is dat de puntjes niet altijd op de i hoeven te staan.

‘The Good Life: tussen luiers en stiletto’s’, Tiany Kiriloff, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Cadeautip, Emma Gelaude, Garance Doré, Ines de la Fressange, Laurentine Van Landeghem, Modeboeken, Pernille Teisbaek, Sofie Valkiers, Tiany Kiriloff.