Geen beter excuus dan Tournée Minérale om eens creatief om te springen met de inhoud van je waterglas. Waterfilterkannenproducent BRITA wil je daar zelfs een handje bij helpen en ging speciaal voor jou te rade bij Manuel Wouters, één van de grootste cocktailcateraars ter wereld en tevens dé man achter de toog van de Antwerpse hippe cocktailbar SIPS.
Manuel ging de uitdaging aan en creëerde vier cocktails op basis van gefilterd kraanwater die niet alleen heerlijk smaken, maar jou ook weinig kosten aan ingrediënten. Perfect om direct mee aan de slag te gaan, met andere woorden, dus haal je filterkan maar boven en laat het smaken!
1. Cucumber Fun
Benodigdheden
- tumblerglas
- muddler
- maatbeker
- Boston shaker
- fijne zeef
Ingrediënten
- 1 stukje komkommer van 3 cm, in stukjes gesneden
- 1 theelepel rietsuiker
- 3 centiliter gefilterd water
- 2 centiliter appelsap
- 3 centiliter limoensap
- 3 centiliter vloeibare suiker
- crushed ijs
Bereiding
Neem een mixglas en doe er de stukjes komkommer en de rietsuiker in. Kneus met de muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg de overige ingrediënten toe, sluit de shaker en schud hem krachtig. Zeef vervolgens de mocktail in een met crushed ijs gevuld tumblerglas en garneer met een paar fijngesneden schijfjes komkommer.
2. Violet Fun
Benodigdheden
- champagne coupe
- muddler
- maatbeker
- Boston shaker
- fijne zeef
Ingrediënten
- een kwart limoen
- 1 theelepel rietsuiker
- 6 centiliter gefilterd water
- 3 centiliter vers limoensap
- 3 centiliter violette siroop
- violette bloemen
Bereiding
Neem een mixglas, doe er het partje limoen in en voeg de rietsuiker toe. Kneus de limoen vervolgens met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, sluit de shaker en schud goed. Zeef de cocktail in het champagne glas en garneer met een paar violette bloemetjes.
3. Raspberry Fun
Benodigdheden
- Delmonicoglas
- muddler
- maatbeker
- Boston shaker
- fijne zeef
Ingrediënten
- een viertal frambozen
- 1 theelepel rietsuiker
- 3 centiliter gefilterd water
- 3 centiliter vers (roze) pompelmoessap
- 2 centiliter vloeibare suiker
- een paar fuchsia bloemen
Bereiding
Neem een mixglas en doe er de frambozen en de rietsuiker in. Kneus beide met de muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de mocktail in het Delmonicoglas en garneer met een fuchsia bloem.
4. Ginger Fun
Benodigdheden
- dubbel Collinsglas
- maatbeker
- Boston shaker
- fijne zeef
Ingrediënten
- 6 centiliter groene jasmijn thee, gemaakt met gefilterd water
- 2 centiliter gembersiroop
- 1 flesje tonic (naar keuze)
- ijsblokjes met blauwe bessen
- enkele blaadjes ijzerkruid
Bereiding
Neem een mixglas en doe er de thee en de gembersiroop in. Sluit de shaker en schud krachtig. Zeef de mix in het Collinsglas, voeg ijsblokjes met blauwe bessen toe en top af met tonic. Garneer vervolgens het glas met enkel blaadjes ijzerkruid.