Het is van essentieel belang om elke dag, het hele jaar door, een SPF te gebruiken, ongeacht welke SPF je kiest. De keuze van SPF hangt af van je persoonlijke voorkeur en of je huid gevoelig is. Het is belangrijk om een formule te vinden die geschikt is voor jouw huidtype om optimale bescherming te bieden.
Minerale en synthetische SPF: wat is het verschil?
Minerale uv-filters, ook wel anorganische filters genoemd, worden gekenmerkt door hun zachte aard dankzij hun grotere moleculaire omvang. Dit resulteert in een laag risico op huidirritatie, vooral voor een gevoelige huid. Ze absorberen schadelijke zonnestralen in de bovenste lagen van de huid, en ketsen ze in mindere mate af, maar verspreiden ze ook. Minerale zonnefilters worden vaak aangeprezen als het natuurlijke alternatief voor uv-filters omdat ze in de natuur voorkomen en gewonnen kunnen worden, maar de meeste cosmeticamerken geven tegenwoordig de voorkeur aan synthetische bronnen.
Welke SPF is beter?
Zowel synthetische als minerale uv-filters zijn effectief en beschermend. Om de juiste keuze te maken moet je weten hoe je huidtype reageert op de verschillende zonnefilters en texturen. Voor een gevoelige huid is een minerale SPF een betere optie terwijl voor een vettige huid een lichte, synthetische filter geschikter is. hij moe tin ieder geval een breedspectrumfactor hebben van minimaal 30 of hoger, om je huid zo goed mogelijk te bescheren tegen UVA – en UVB-stralen.
Wat zijn de trends in SPF?
De nieuwe generatie SPF-formules zijn zonnefilters die nog meer kunnen. Zo wordt het combineren van actieve ingrediënten zoals vitamine C in zonnebrandcrèmes steeds populairder om een reeks specifieke huidproblemen zoals hyperpigmentatie en roodheden aan te pakken. Innoverende formules onderzoeken ook extra effecten zoals een glowy of matte finish en dienen als brug tussen zonnebrandcrème en make-up primers.
Lees ook: 6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen