Met deze tips krijg je dikkere en vollere wenkbrauwen
© Launchmetrics Spotlight

Met deze tips krijg je dikkere en vollere wenkbrauwen

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Mooie wenkbrauwen kunnen een groot verschil maken in je uitstraling. We vroegen een experte naar enkele tips om je wenkbrauwen er op hun best te laten uitzien.

/

“Wenkbrauwen spelen een cruciale rol bij het benadrukken van gezichtsuitdrukkingen en kunnen je hele uitstraling veranderen”, zegt brow artist Insaf Elib van Maou Studio. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen perfect zijn afgesteld op je gezicht en je uitstraling.

1. De juiste vorm bepalen

“Voor de perfecte vorm is het essentieel om brow mapping toe te passen. Deze techniek is simpel maar doeltreffend om gelijkmatige wenkbrauwen te verkrijgen. Door brow mapping vind je de ideale vorm die naadloos aansluit bij de contouren van je gezicht. Hiermee blijft de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen behouden, wat resulteert in een prachtige afwerking en langdurige vorm.”

2. Epileren met een touw

“Ik pluk alleen de haartjes die verwijderd moeten worden met een pincet. Daarna epileer ik met behulp van een touw, waarbij ik de threading-methode toepas. Deze methode stelt me in staat om nauwkeurig te werken en zelfs de fijnste haartjes te verwijderen. Voor langere haren gebruik ik een klein schaartje om een nette vorm te behouden en een frissere uitstraling te creëren.”

3. Bijvullen waar nodig

“Om de juiste kleur wenkbrauwverf te kiezen, observeer ik de huidskleur en de haarkleur. Ik selecteer een tint die dicht bij de natuurlijke haarkleur ligt om de wenkbrauwen mee in te vullen. Als je voor de eerste keer je wenkbrauwen laat verven, kies dan niet meteen een te donkere tint. Het is belangrijk om te wennen aan de kleur, en indien nodig kun je altijd nog iets donkerder gaan.”

4. Verzorgen en final touch

“Thuis is verzorging cruciaal. Vul lege plekken in je wenkbrauwen zachtjes op met een wenkbrauwpotlood. Borstel daarna je wenkbrauwen door met een wenkbrauwborsteltje om de kleur gelijkmatig te verdelen. De laatste stap is het aanbrengen van een wenkbrauwgel of -wax om de haartjes naar boven te kammen en ervoor te zorgen dat ze de hele dag goed blijven zitten.”

5. Professionele hulp

“Overweeg om af en toe een bezoek te brengen aan een professionele wenkbrauwstylist voor het beste resultaat en advies”.

Lees ook: De redactie test: de nieuwste behandelingen, van sugaring tot microneedling

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dikke wenkbrauwen, Volle wenkbrauwen.