Met deze make-uptip van Dior krijg je in een oogwenk een frisse blik
© Dior

Met deze make-uptip van Dior krijg je in een oogwenk een frisse blik

Leestijd: 1 min

De Belgische make-upartiest Peter Philips creëerde voor de herfst/wintercollectie 2022-2023 van Dior een natuurlijke make-uplook met een beetje zilveren oogschaduw in de ooghoeken. Meteen ook een handige truc om er minder moe uit te zien en je kijkers optisch te vergroten. 

/

“Het is een heel natuurlijke look, waarbij ik een poëtische oog wilde benadrukken door de binnenhoek van het ooglid op te lichten met een vleugje zilverachtige iriscentie”, aldus Peter Philips. De Belgische make-upartiest is al sinds 2014 verantwoordelijk voor alles wat met make-up te maken heeft bij het Franse modehuis. Elk seizoen zorgt hij binnen zijn functie als creatieve en beelddirecteur van Dior Make-up voor nieuwe producten, kleuren en alle make-uplooks voor de modeshows van Dior.

Lees ook: Herfst/winter 22-23 shows: een nieuw futuristisch tijdperk bij Dior

Tijdens het herfst-winter 2022-2023 defilé in Parijs vorige week, liepen maar liefst 83 modellen mee. Dat zijn 83 verschillende meisjes, met andere huidskleuren, vormen van ogen, en ga zo maar verder. “Als Maria Grazia Chiuri wil dat er slechts één make-uplook is voor iedereen, kan ik bijvoorbeeld geen hooded eyeliner doen. Dat past nu eenmaal niet bij iedereen”, legde hij ons vorig seizoen al exclusief uit.

Meteen een frisse blik

Daarom bedacht onze landgenoot deze natuurlijke make-uplook die als focuspunt slechts een beetje zilveren oogschaduw in de ooghoeken heeft. Het staat iedere vrouw, en door een subtiele licht reflecterende crème-oogschaduw in de binnenste hoeken van je oog aan te brengen, creëer je snel een wakkere, frisse blik. Dankzij de subtiele lichtjes lijken je ogen meteen ook een beetje groter.

Dior

Philips beschrijft de rest van de make-uplook als fris en natuurlijk. Hij bereidde de huid van de modellen voor met de Capture Totale huidverzorgingsroutine. Te beginnen met de Intensive Essence Lotion, dan het Super Potent Serum, gevolgd door het Super Potent Eye Serum voor de oogcontouren.

“Vervolgens bracht ik Dior Forever Skin Veil SPF 20 aan als een matterende basis, gevolgd door Dior Forever Foundation, die een beetje dekking biedt maar er als een tweede huid uitziet.” Tot slot bracht hij de Dior Forever Skin Correct aan voor een paar touch-ups, gevolgd door een spray van Dior Forever Perfect Fix om de make-up te fixeren. De lippen smukte hij met de Dior Addict 100 Nude Look, de nagels kregen een laagje Vernis 108 Muguet mee.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Make-up, Peter Philips.