Marie Claire’s moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten
©

Marie Claire’s moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's moderedactrice Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

LIVE

In het februarinummer voorspelden we al dat menselijk contact de grootste luxe in de toekomst zou worden. Neem het woord toekomst maar niet te letterlijk. Want nog geen 2 maanden later was het al prijs: bye bye sociale contacten. Ondertussen zijn we het bijna gewoon, om meer dan de helft van onze vriendenkring niet meer of amper nog te zien. En wat is het afzien. Dat gebrek aan lachen, gieren, brullen waar ik mijn dagen normaal mee vul.

Maar thank god voor het internet! En voor virtueel afspreken. Influencer en ontwerpster @tonyamas vereert de kunst van het online meeten met deze heerlijke koffieset, die bestaat uit 2 design kopjes, een eigen koffieblend, en 2 kaartjes. De Noir-blend is een collab met de Belgische koffiebrander Onan, een merk dat staat voor duurzaamheid en transparantie. Alles voor de perfecte virtuele koffiedate. Wat heb jij deze week nog meegemaakt?

De limited edition CFE giftset zal vanaf 1 december te koop zijn, € 55, via cfebelgium.com.

rv

/

LOVE

Oké ja, ook wij vallen in zwijm voor een peperduur horloge. Maar het leven kan niet enkel uit Rolex, Cartier en Patek Philippe bestaan. Enter: Rosefield. De modellen zijn tijdloos en kwalitatief. Voor de prijs moet je het ook al niet laten. Ze komen vanaf € 109. Perfect voor bij je Love bracelet van Cartier. Want de beste dingen doe je met mate…

Onder andere te koop bij debijenkorf.be.

rv

/

LAUGH

Een vending machine met juwelen die 24/7 beschikbaar zijn. Leuke juwelen trouwens. Ik hou mijn hart al vast voor wanneer ik hier post-corona na een avondje uit voorbij kom gezwalpt, want ik ben er zeker van dat ik ’s ochtends bedolven onder de nieuwe bling wakker ga worden. Voor mensen die hun portemonnee en nachtelijke uitspattingen wel onder controle kunnen houden: de 24/7 Billion Avenue vending machinge vind je terug in de Groendalstraat 5 in Antwerpen.

Meer info: billionavenue.com.

rv

/

LAAT MAAR

Klimaatontkenners, covid-19-ontkenners… Ik krijg het van eeuwige twijfelaars en nay sayers. Die alles in vraag stellen, behalve de juiste vragen en vooral ook hun eigen levenskeuzes. Als er nu 1 ding is waar we ondertussen toch wel zeker van kunnen zijn, is dat het klimaat er slecht aan toe is. Enkel verandering op grote schaal kan nog soelaas brengen.

Trendforecaster Lidewij Edelkoort is een luide stem in de modewereld wanneer het op change aankomt en zij durft de discussie al jaren aan te gaan. Op vrijdag 27 november geeft ze een webinar. ‘Blank Page’ analyseert onze tijden in verandering en bespreekt macro trends en trend previews op het gebied van mode en textiel. 

Prijs per ticket € 295, meer info: modeinfo.be.

rv

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Elspeth jenkins.