EXPO TIP: Martin Margiela in het Momu Antwerpen
©

EXPO TIP: Martin Margiela in het Momu Antwerpen

Leestijd: 1 min

Vandaag, vrijdag 31 maart, opent de expo 'Margiela, de Hermès jaren' in het Momu in Antwerpen. De expo is een hommage aan de collecties die de Belgische ontwerper voor het modehuis Hermès creëerde. Tegelijkertijd worden er linken gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Een must see dus voor elke modeliefhebber.

marieclaire_martinmargielaIn 1997 werd Martin Margiela benoemd tot artistiek directeur van de prêt-à-portercollecties voor vrouwen bij het Franse luxemodehuis Hermès. De keuze voor de avant-gardeontwerper, met zijn voorliefde voor deconstructie, recyclage en recuperatie van materialen, was op zijn minst gezegd onverwacht.

In zes jaar tijd, en met twaalf opeenvolgende collecties, wist Margiela het huis echter nieuw leven in te blazen. Zijn ontwerpen voor Hermès worden gekenmerkt door tijdloosheid, comfort, een perfecte pasvorm en een fenomenale materiaalkeuze. Nog tot vandaag heeft het werk van Margiela voor Hermès invloed op het werk van hedendaagse ontwerpers.

‘Margiela, de Hermès jaren’ loopt van 31 maart tot 27 augustus in het Antwerpse Momu, www.momu.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Expo, Hermès, Martin Margiela, MoMu.